După 15 februarie

Vaccinare la domiciliu, cu echipe mobile, pentru persoanele nedeplasabile



Strategia de vaccinare anti-Covid trece la un alt nivel de la jumătatea lunii februarie. Mai exact, echipe mobile de vaccinare vor veni acasă la persoanele care își doresc să facă vaccinul, se află în grupele de risc din etapa a II-a și sunt imobilizate sau nedeplasabile.
Campania de vaccinare la domiciliu este coordonată de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în baza informațiilor pe care le adună în prezent din teren, cu ajutorul primăriilor din județ.
În principal, această facilitate este gândită pentru ajutorarea bolnavilor cronici imobilizați sau nedeplasabili și persoanelor cu handicap grav, iar solicitanții trebuie să prezinte act doveditor sau adeverință de la medic pentru a fi înscriși în program.
De exemplu, până acum, la nivelul municipiului reședință de județ sunt înscrise 109 persoane care vor beneficia de imunizare la noul coronavirus prin vaccinare la domiciliu, înscrierile fiind făcute prin Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava.
Listele cu solicitanți, primite de la primăriile din județ, vor fi trecute printr-un proces de verificare, după care se va realiza o centralizare și o repartizare pe zone, astfel încât echipele mobile să acționeze din aproape în aproape, mai ales că este de acoperit o suprafață teritorială foarte mare.
În prezent, echipele mobile de vaccinare acționează la nivelul centrelor de recuperare și reabilitare, precum și al căminelor de bătrâni din județ, iar la finalizarea acestora vor putea trece la vaccinarea la domiciliu.



Recomandări

Al patrulea curs gratuit de instruire a persoanelor care lucrează cu copii neurodivergenți, finalizat

Programul ABBA in schools 2 a reunit 173 de participanți, dintre care 71 profesori, 36 educatoriprofesori pentru educație timpurie, 24 de învățători, 12 părinți
Programul ABBA in schools 2 a reunit 173 de participanți, dintre care 71 profesori, 36 educatoriprofesori pentru educație timpurie, 24 de învățători, 12 părinți