Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 26 (7638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Sindicaliștii din învățământ solicită pregătirea din timp a simulărilor și examenelor naționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), din care face parte și Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, al cărei președinte este profesorul Giani Leonte, solicită Ministerului Educației „protecția directă a angajaților din învățământ și a elevilor și indirectă a familiilor acestora”. În aceste condiții, sindicaliștii din învățământ au publicat 11 solicitări pe care le-au trimis autorităților, înainte de 8 februarie, când este posibilă deschiderea majorității școlilor din țară. Sindicaliștii cer asigurarea echipamentelor și a produselor de dezinfecție în toate unitățile de învățământ din întreaga țară și instruirea corectă a personalului care se ocupă de curățenia unităților de învățământ. De asemenea, se dorește ca vaccinarea personalului din educație să se facă cu prioritate, imediat ce va fi asigurat necesarul de doze de vaccin. ”Solicităm gândirea unui plan coerent, bine pus la punct cu ajutorul cadrelor didactice, privind predarea materiei la zi, dar și introducerea orelor remediale, astfel încât să nu asistăm la epuizarea elevilor, dar și a personalului didactic; stabilirea unei linii suport în cadrul unităților de învățământ pentru elevii care întâmpină probleme în asimilarea cunoștințelor la clasă; regândirea sistemului de teme pentru acasă, astfel încât elevii să beneficieze de timp suficient de relaxare”, transmit liderii de sindicat din învățământ.

 

·„Rolul părinților este foarte important dacă se deschid școlile”
”Ministerul Educației ar trebui să acorde o atenție deosebită pentru clasele cu învățământ simultan, în ceea ce privește recuperarea materiei din perioada școlii online. Se dorește susținerea consilierilor școlari în acordarea sprijinului necesar elevilor și cadrelor didactice pentru reacomodarea în școli, dar și în procesul de predare/învățare care va aduce o perioadă cu mult stres; Asigurarea mijloacelor tehnice necesare pentru cadrele didactice și elevii care vor continua școala online; Pregătirea din timp a simulărilor și examenelor naționale; Asigurarea unui plan de rezervă dezbătut și aprobat de partenerii sociali în cazul în care, din cauza pandemiei, s-ar putea reveni la școala online”, mai precizează sindicaliștii.
Președintele FSLI, Simion Hăncescu, susține, conform edupedu.ro, că „trebuie responsabilitate din partea conducerilor unităților de învățământ, a cadrelor didactice, a elevilor și a părinților. Subliniem că rolul părinților este foarte important dacă se deschid școlile, având în vedere că este aproape imposibil ca unitatea de învățământ să facă acea triere a elevilor la începerea cursurilor. Din cauza lipsei de personal, misiunea aceasta revine părinților, care pot observa la copiii lor dacă au probleme sau nu și dacă le au, să nu-i trimită la școală. Nu avem voie să greșim, pentru că nu ne putem juca nici cu sănătatea elevilor și nici cu sănătatea angajaților din învățământ. De asemenea, fac apel la factorii de decizie ca, în acest context, să nu trateze cu indiferență nevoile sistemului de educație și să aloce sprijin, precum și resursele financiare necesare ca să se poată reveni cât mai repede la o stare de normalitate în învățământ”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliștii din învățământ solicită pregătirea din timp a simulărilor și examenelor naționale.
 Vizualizări articol: 360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliștii din învățământ solicită pregătirea din timp a simulărilor și examenelor naționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei