Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 26 (7638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare de la DSP

Gravidele supraponderale, cu diabet și hipertensiuni au risc crescut de forme grave de Covid-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică Suceava a informat, luni, printr-un comunicat de presă, că femeile însărcinate cu simptome de Covid-19 au prioritate la testare și că toate femeile însărcinate, inclusiv cele cu infecții confirmate sau suspectate de Covid-19 și nou-născuții acestora „au dreptul la îngrijiri de înaltă calitate înainte, în timpul și după naștere, inclusiv îngrijiri de sănătate mintală”. Potrivit comunicatului, încă nu se știe dacă o femeie însărcinată care are Covid-19 poate transmite virusul la făt sau nou-născut în timpul sarcinii, al nașterii. Până în prezent, virusul activ nu a fost găsit în probe de lichide din jurul uterului sau al laptelui matern și DSP recomandă ca mamele să continue să-și alăpteze nou-născutul, chiar dacă sunt infectate cu noul virus sau suspecte de a fi infectate, deoarece virusul nu se transmite prin laptele matern. „Mamelor cu simptome de Covid-19 li se recomandă să poarte o mască medicală în timpul oricărui contact cu copilul și să se spele pe mâini înainte și după ce vin în contact cu nou-născutul”, arată specialiștii DSP.

De asemenea, aceștia afirmă că femeile gravide care sunt mai în vârstă, supraponderale și au afecțiuni medicale preexistente, cum ar fi hipertensiunea și diabetul zaharat, „par să aibă un risc crescut de a dezvolta o formă severă de Covid-19. Prin urmare, este important să ia măsuri de precauție pentru a se proteja împotriva Covid-19 și să raporteze posibilele simptome (inclusiv febră, tuse sau dificultăți de respirație) medicului lor.

Recomandările DSP vin în contextul campaniei “Sănătatea reproducerii – tu decizi ce este mai bine pentru tine!”, derulată pe parcursul lunii februarie. În cadrul acesteia, este adusă în atenția publică problematica sănătății reproducerii pentru adolescenți și femeile gravide. Campania are ca obiectiv creșterea nivelului de informare despre contracepție, importanța planificării familiale, sănătatea în perioada sarcinii, avorturile și complicațiile acestora, bolile cu transmitere sexuală, mortalitatea maternă.

DSP avertizează că, în perioada 2009-2018, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește procentul nașterilor înregistrate la adolescente și că în 42% din nașterile înregistrate la fete de 10-14 ani în EU au fost în România, în 2018.

În anul 2017, în România 4% dintre femei care au născut primul copil aveau vârsta sub 20 de ani. La nivel european, cea mai mare pondere a nașterilor primilor copii la tinerele mame cu vârsta sub 20 de ani a fost înregistrată în Bulgaria (12,5% din totalul nașterilor primilor copii în 2017) și România (12,1%). Cele mai mici ponderi au fost în Danemarca (1,0%), Italia și Slovenia (ambele 1,1%), Olanda (1,2%), Luxemburg și Suedia

„Sarcinile timpurii în rândul adolescentelor au consecințe majore asupra sănătății pentru mamele adolescente și copiii lor. Sarcina și complicațiile la naștere la mame adolescente cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani conduc la riscuri mai mari de eclampsie, endometrită puerperală, infecții sistemice și la principala cauză de deces în rândul fetelor adolescente, cât și prematuritate și chiar mortalitate infantilă”, se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gravidele supraponderale, cu diabet și hipertensiuni au risc crescut de forme grave de Covid-19.
 Vizualizări articol: 304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gravidele supraponderale, cu diabet și hipertensiuni au risc crescut de forme grave de Covid-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei