Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 24 (7636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Atașament fără limite

Un câine din Suceava a continuat să păzească o casă chiar și la trei ani după ce i-au murit stăpânii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câinele este cel mai bun prieten al omului, o știm de mii de ani, dar până unde merge atașamentul lui față de stăpâni aflăm mai rar.

Un exemplu în acest sens este un câine din localitatea suceveană Tișăuți, care a continuat să păzească o casă chiar și după trei ani de la moartea proprietarilor.

Rămas singur, bătrânul câine, care are peste 12 ani, s-a sălbăticit și a devenit agresiv, iar când casa a fost cumpărată de un nou proprietar, care a demolat-o, a continuat să păzească dărâmăturile, refuzând să plece de acolo.

Povestea lui a fost postată pe Facebook de reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle, care au mers însoțiți de jandarmi pentru a-l lua dintre grămezile de moloz și sticlă spartă, rămase în urma demolării casei, pentru a-l duce la adăpostul de câini.

“Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că într-o gospodărie ai cărei bătrâni au murit în urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbeliște. Câine care ar mușca și ar fi agresiv. Un câine bătrân de peste 12 ani, singur și sălbăticit. Lesne de înţeles, căci stă acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hrănit o rudă a bătrânilor în tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută. Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut”, au povestit reprezentanții asociației de protecție a animalelor, care au intervenit cu promptitudine.

Bătrânul animal, rămas să păzească o casă bătrânească care nu mai există, a fost luat în îngrijire, fiind trimis și la medic, să vadă ce probleme de sănătate are.

“Chel, slab, fără dinți. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă. Mai are rost să întrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat întreg care să-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic. Mulțumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin și implicare!”, au transmis reprezentanții Asociației  Casa lui Patrocle, care s-au remarcat în timp cu mai multe acțiuni de salvare a animalelor aflate în situații limită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un câine din Suceava a continuat să păzească o casă chiar și la trei ani după ce i-au murit stăpânii.
 Vizualizări articol: 2728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un câine din Suceava a continuat să păzească o casă chiar și la trei ani după ce i-au murit stăpânii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei