Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 24 (7636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Volum impresionant

Mai bine de jumătate din apelurile la 112 au fost gestionate de ISU și Ambulanță

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

632 de apeluri pe zi au fost în medie în cursul anului trecut către serviciul de urgență 112. Mai exact, în 2020 în dispeceratul STS Suceava au fost 230.690 de apeluri de urgență. Cele mai multe dintre acestea au fost gestionare de angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Serviciului de Ambulanță al Județului Suceava. Mai exact, este vorba de 121.857 de apeluri, ceea ce reprezintă 52,82% din total.

”Aceste cifre exprimă volumul şi frecvenţa evenimentelor negative în care sunt implicaţi cetăţenii judeţului, vulnerabilitatea operatorilor economici, a localităţilor şi infrastructurilor din zona de competenţă. De remarcat este faptul că luna cea mai solicitantă pentru dispecerii inspectoratului nostru a fost martie, aceştia gestionând 11.805 apeluri de urgenţă. La polul opus se află luna mai, cu un număr de 8.516 apeluri de urgenţă gestionate”, se arată în raportul pe 2020 întocmit de reprezentanții ISU Suceava.

Tot anul trecut a ”plouat” și mesaje de informare, avertizare şi atenţionare meteo-hidrologice. În 29 de cazuri a fost vorba de avertizări/atenționări meteorologică COD ROȘU, 87 au vizat avertizări meteorologice COD PORTOCALIU, iar cele mai multe, 227 la număr, avertizări/atenţionări meteorologice COD GALBEN. Ca urmare, au fost transmise aproximativ 75.000 de mesaje de informare membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență şi  instituţiilor care asigură funcţiile de sprijin în managementul situaţiilor de urgenţă.

Aplicația informatică RO-Alert a fost folosită în decursul anului trecut pentru transmiterea a 40 mesaje de avertizare, cel mai multe, 29 mai exact, fiind pentru fenomene meteo-hidrologice periculoase imediate, 4 pentru promovarea măsurilor de prevenire a riscului epidemiologic și 7 pentru prezența carnivorelor mari în zonele populate – urși.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai bine de jumătate din apelurile la 112 au fost gestionate de ISU și Ambulanță.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai bine de jumătate din apelurile la 112 au fost gestionate de ISU și Ambulanță0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei