Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 19 (7631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învățământ

Proiecte Erasmus și activități online, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava are în desfășurare, în anul școlar 2020-2021, trei proiecte Erasmus+ de parteneriat strategic între școli și un proiect Erasmus+ VET. Aceste proiecte abordează o tematică variată, pornind de la importanța patrimoniului UNESCO european – „Unique National and European Symbols of our Culture and Originality (UNESCO)”, continuând cu istoria Uniunii Europene și impactul acesteia asupra societății – „United States of Europe: Fraternity, Unity, Liberty (USE:FUL)”, îmbunătățirea competențelor digitale ale elevilor și profesorilor – „Additional Promoting Progress Society As Soon As Possible(APPS ASAP)”, creșterea calității procesului de formare profesională inițială în vederea facilității inserțieipe piața europeană a muncii – „Formare pentru o carieră de succes”.

În perioada 18.01.2021 – 22.01.2021, 10 profesori și 30 de elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava au luat parte la cea de a șasea activitate de învățare din cadrul proiectului Erasmus+ KA229 „United States of Europe: Fraternity, Unity, Liberty” (USE:FUL).

 

Dezvoltarea competențelor lingvistice, digitale și culturale ale elevilor

Coordonatoarea proiectului, prof. Florentina Elena Sfichi, ne-a spus că proiectul implică licee din șase țări diferite: România, Spania, Italia, Cehia, Polonia, Portugalia. Activitatea de învățare virtuală a fost organizată de III Liceum Ogolnoksztalcace im. Unii Lubelskiej w Lublinie din Lublin, Polonia.Activitățile propuse au avut ca temă centrală „Uniunea Europeană și mediul natural”. „Pe parcursul a 5 zile, profesorii din școlile participante au implicat elevii într-o serie de activităţi virtuale atractive utilizând platforma Zoom: jocuri de spargere a gheții, prezentări ale școlilor și țărilor partenere, prezentarea preparatelor și băuturilor tradiționale, kahoot-uri, prezentări ale obiectivelor turistice naturale din cele 6 țări, care merită văzute și apreciate și a problemelor de mediu cu care se confruntă fiecare țară europeană, tururi virtuale, ateliere de lucru pe echipe internaționale de elevi etc.”, ne-a spus prof. Florentina Elena Sfichi.

Elevii au conștientizat faptul că asigurarea unei calităţi corespunzătoare a mediului, protejarea lui – ca necesitate a supravieţuirii şi progresului – reprezintă o problemă de interes major şi de certă actualitate pentru evoluţia socială. În acest sens, elevii au propus soluții de păstrare a calităţii mediului având în vedere faptul că poluarea şi diminuarea drastică a resurselor de materii prime regenerabile, în cantităţi şi ritmuri ce depăşesc posibilităţile de refacere pe cale naturală, au produs dezechilibre serioase ecosistemului planetar. „Activitatea de învățare virtuală a fost un real prilej de dezvoltare a competențelor lingvistice, digitale și culturale ale elevilor, un schimb de experienţă util care a condus la consolidarea dimensiunii europene în educație și la promovarea inovației în ceea ce privește metodele și tehnicile de lucru în mediul școlar”, a concluzionat coordonatoarea proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte Erasmus și activități online, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiecte Erasmus și activități online, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei