Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 2 (7614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Voluntariat

„Bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca au avut parte și în acest an de „pomana porcului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca s-au bucurat și în acest an de „pomana porcului”, tradiția fiind dusă mai departe de voluntari din Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Ciumârna.

Este vorba de preotul Dan Ceredeev, parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” Ciumârna, de preoteasa prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie la IȘJ Suceava, și gospodari pricepuți din Ciumârna, care au dorit ca și în acest an să le aducă aminte „bunicilor” de la Solca („rătăciți de cei dragi”) de „gustul sărbătorilor de-acasă”. Pe lângă tradiționala tochitură, bunicii au avut pregătit în meniu și „mămăligă de barabule” cu lapte acru și brânză de burduf, toate gătite cu multă dragoste de voluntarii din Ciumârna, prieteni dragi ai „bunicilor” de la Solca de mai mulți ani.

Economistul Carmen Rusu, administratorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca, a mulțumit din suflet „doamnei prof. Daniela Ceredeev, preotului Dan Ceredeev care, împreună cu credincioșii din parohia sa, au făcut bucurie mare, ca în fiecare an, bunicilor noștri. Le-au adus micul dejun, fructe și dulciuri, le-au pregătit tochitură, mămăligă cu barabule cu lapte acru și brânză de burduf. Au venit cu inima deschisă și le-au făcut toate din suflet. Vă mulțumim tuturor pentru jertfă. Dumnezeu să vă răsplătească fapta bună! Doamne ajută!”.

Și familia Ceredeev transmite mulțumiri tuturor oamenilor de bine care au răspuns afirmativ inițiativei de a organiza și în acest an un festin culinar tradițional pentru „bunicii” de la Solca, într-o perioadă în care se mențin restricții sanitare impuse de pandemia de Covid-19.

Am aflat de la Carmen Rusu că în preajma sărbătorilor de iarnă, „bunicii” de la Solca au primit mai mulți vizitatori ca de obicei, oameni care au făcut donații, care le-au oferit daruri bătrânilor, pentru a mai atenua din durerea singurătății. Aceste vizite la „bunici”, dar și donațiile ar trebui să se facă pe tot parcursul anului, pentru că vârstnicii au nevoie mereu de dragostea și atenția noastră, iar lipsurile materiale le pot îngreuna existența.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca au avut parte și în acest an de „pomana porcului”.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca au avut parte și în acest an de „pomana porcului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei