Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2020 - Anul XXV, nr. 304 (7609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rămas bun

Profesorul Vicențiu Man a murit la vârsta de 85 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul Vicențiu Man a murit la vârsta de 85 de ani. El a pierdut lupta cu viața în ziua de Crăciun. Trupul neînsuflețit a fost depus pe 26 decembrie la Biserica Ortodoxă de Stil Vechi „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” (lângă Biserica „Sf. Vineri” din cartierul „George Enescu”).

„Născut la Constanța, la 18 septembrie 1935, se stabilește la Bârlad, cu familia, unde va urma și cursurile Liceului Pedagogic din localitate. Devenit învățător, va funcționa și ca director de școală în comunele Fruntișeni și Bălăbănești, lângă Bârlad, după care, în 1958, va părăsi învățământul, pentru a urma cursuri universitare. Astfel, în scurt timp, se înscrie la Facultatea de istorie-filosofie, secția pedagogie – română a Universității <Alexandru Ioan Cuza> din Iași. În anul 1962, absolvă această facultate și este repartizat la Liceul Teoretic din orașul Darabani, județul Botoșani, la acea vreme Darabaniul ținea administrativ de regiunea Suceava.

După un an de funcționare la Darabani, în anul 1963, profesorul Vicențiu Man se va transfera la Suceava, ca asistent la catedra de pedagogie a Institutului de Învățământ Superior, care se înființează aici, în acel an.

Datorită unei foarte bune pregătiri profesionale, va ajunge la gradul de lector universitar. A funcționat până în anul 1985 la această instituție, unde a îndeplinit și funcții de șef de catedră, prodecan, decan și chiar de prorector. În anul menționat mai sus, 1985, activitatea institutului se restrânge și domnul profesor Vicențiu Man va fi transferat la Liceul Pedagogic din localitate, ca profesor de pedagogie - psihologie.

Experiența dobândită de-a lungul anilor profesați ca pedagog, contactul permanent cu noutățile din domeniu în cadrul institutului l-au ajutat să le valorifice în activitatea desfășurată în cadrul Liceului Pedagogic pentru formarea viitorilor învățători și educatoare și în perfecționarea celor care erau deja cadre didactice în învățământul primar sucevean - de altfel - această vastă experiență a valorificat-o și în lucrarea pentru obținerea gradului didactic I în învățământ, intitulată: <Perfecționarea pregătirii cadrelor didactice din învățământul primar>.

Ca diriginte, și-a pus în valoare pregătirea de specialitate în vederea formării unui colectiv de elevi bine închegat și responsabil în dobândirea calității de buni viitori educatori. Această inițiere a urmărit-o și în calitate de conducător de practică pedagogică”. (File din istoria Școlii Normale „Mihai Eminescu)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul Vicențiu Man a murit la vârsta de 85 de ani.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Profesorul Vicențiu Man a murit la vârsta de 85 de ani1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei