Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2020 - Anul XXV, nr. 301 (7606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Din aproape 3.000 de dorneni testați serologic, 528 au avut anticorpi pentru noul coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de testare a imunității la noul coronavirus derulată în Bazinul Dornelor a adus la laboratorul de analize medicale de la Spitalul Municipal Vatra Dornei mai puțin de o treime din populația căreia i se adresează. Managerul Spitalului Municipal, Valentin Stan, a declarat, luni, că până în data de 18 decembrie au fost testați serologic 2.987 de dorneni, dintre care 1.652 de bărbați și 1.335 de femei. Dintre aceștia, au avut rezultat pozitiv IgG și IgM, adică au avut Covid-19 și au dezvoltat anticorpi 528, dintre care 315 bărbați și 213 femei. 

Finanțatorul campaniei, Fundația Valvis, a donat în vară laboratorului echipamentul de testare și 10.600 de teste și spera ca până la sfârșitul acestui an să se testeze serologic toată populația din Vatra Dornei. În cadrul programului sunt testați gratuit, la cerere, atât adulți, cât și copii, indiferent de vârstă. Testarea se face din sânge recoltat din venă, iar rezultatul în regim de urgență se obține în 18 minute și într-o oră în mod uzual. Datele sunt puse gratuit la dispoziția Institutului Național de Sănătate Publică pentru a avea o oglindă cu numărul de persoane care au imunitate la noul virus, indiferent dacă au avut simptome sau nu.

Managerul Valentin Stan a mai spus că în aceste zile orașul este în plină organizare a campaniei de vaccinare anti-Covid. Aici vor funcționa trei puncte de vaccinare, dintre care unul va fi la spital, pentru angajați și cadre medicale. Conform lui Valentin Stan, 80 dintre cei 240 de angajați ai spitalului su solicitat să fie vaccinați în prima etapă de imunizare.

Spitalul Municipal Vatra Dornei își va mări și capacitatea de testare și dotarea pentru combaterea pandemiei de Covid-19. Săptămâna trecută, a fost semnat un contract de finanțare în valoare de 1,8 milioane de euro, bani destinați achiziției de echipamente și aparatură de imagistică, de testare rapidă în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe și a încă unui extractor pentru testarea RT PCR. Cu noul extractor, capacitatea de analiză molecurală RT PCR a laboratorului spitalului din Vatra Dornei va ajunge la circa 300 de teste/ zi, la program normal de lucru.

Aparatul Real Time PCR al spitalului a fost achiziţionat cu fonduri alocate de Primăria Vatra Dornei şi de primăriile din Bazinul Dornelor, iar 3.800 de kituri au fost cumpărate cu sprijinul a doi operatori economici din zona Dornelor, Aqua Carpatica şi filiala MASPEX România. Spitalul Municipal Vatra Dornei este inclus și în programul național de testare Covid. De asemenea, efectuează încă de la punerea în funcțiune teste Covid la cerere, contra cost.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din aproape 3.000 de dorneni testați serologic, 528 au avut anticorpi pentru noul coronavirus.
 Vizualizări articol: 1609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din aproape 3.000 de dorneni testați serologic, 528 au avut anticorpi pentru noul coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei