Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 dec 2020 - Anul XXV, nr. 299 (7604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Controalele derulate la firmele care exploatează material lemnos s-au lăsat cu amenzi și marfă confiscată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controalele efectuate de echipele mixte ale Poliției, Gărzii Forestiere și a Direcției Silvice Suceava la firmele care se ocupă cu exploatările forestiere și tăierea și rindeluirea lemnului au scos la iveală o grămadă de încălcări ale legislației. Au fost vizați agenții economici care aveau avizate partizi de exploatare forestieră contractate și exploatate, precum și transporturile și achizițiile de material lemnos.

Cu această ocazie s-a constatat că s-a expediat cantitatea totală de 521,64 m.c. material lemnos (444,37 m.c. bușteni gater molid și 29,97 m.c. lemn foc fag) cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală. De asemenea, s-a expediat cantitatea totală de 47,73 (44,57 m.c. lemn foc brad și 2,73 m.c. lemn foc paltin de munte), fără proveniență legală. În depozitele de materiale lemnoase s-a descoperit cantitatea totală de 292,76 m.c. material lemnos (bușteni gater rășinoase) cu avize de însoțire din care nu reiese proveniența legală. În plus, echipele de control au identificat cantitatea totală de 137,34 m.c. material lemnos exploatat ilegal, față de care s-au dispus măsuri de confiscare și dare în custodie către organele silvice. Lista abaterilor mai cuprinde și neverificarea veridicității codurilor unice online Woodtracking, raportarea eronată a datelor în programul SUMAL/WOODTRACKING, dar și neamplasarea panourilor de informare în platformele primare a parchetului de exploatare.

Pentru toate aceste nereguli s-au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 45.000 lei. În plus, s-a dispus confiscarea cantității totale de 951,74 m.c. material lemnos în valoare de 259.170,61 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controalele derulate la firmele care exploatează material lemnos s-au lăsat cu amenzi și marfă confiscată.
 Vizualizări articol: 1280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controalele derulate la firmele care exploatează material lemnos s-au lăsat cu amenzi și marfă confiscată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei