Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2020 - Anul XXV, nr. 297 (7602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La famiglia

Medicina Legală, cu chirie în Policlinica Areni la ”custodele banilor” lui Radu Obreja

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Detalii tot mai șocante ies la iveală în cazul anchetei care îi privește pe angajații de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au arătat în propunerea de arestare preventivă că fostul șef al instituției, comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, avea cumpărate la Policlinica Areni nu mai puțin de 17 spații. Spațiile au fost cumpărate în octombrie 2018 pe numele lui Radu Popovici, un alt inculpat din dosar, care este arestat. O parte din aceste spații au fost închiriate Serviciului de Medicină Legală Suceava, instituție la care lucrează chiar soția lui Radu Obreja. ”Monitorul de Suceava” a înaintat o cerere oficială către Spitalul Județean Suceava pentru a afla suma plătită drept chirie lui Radu Popovici, dar și alte prevederi ale contractului.

Primul contract de închiriere a fost încheiat în data de 28 iunie 2019, după ce anterior s-au derulat trei proceduri de achiziție: la 6 martie 2019, 8 aprilie 2019 și 4 iunie 2019, procedurile fiind anulate deoarece nu au fost depuse cel puțin două oferte admisibile. În aceste condiții, s-a procedat la negocierea cu o singură sursă, la data de 28 iunie 2019, și a fost încheiat contractul de închiriere nr. 1817, valabil până la 31 decembrie 2019.  Pe 31 decembrie 2019 a fost încheiat contractul nr. 3600, valabil până la 31 decembrie 2020, se arată în răspunsul oferit de Spitalul Județean Suceava.

 

5.900 de lei/lunar, chiria plătită pentru aproape 90 mp

În total, Serviciul de Medicină Legală funcționează în Policlinica Areni pe o suprafață de 214,88 mp, din care 128,97 de la Primăria Suceava și 89,91 mp de la Radu Popovici.

”Valoarea chiriei lunare pentru spațiul închiriat de la Radu Popovici este de 5.900 de lei. Pentru spațiul închiriat de la primărie nu se percepe chirie”, se menționează în răspunsul transmis de Spitalul Județean Suceava. Durata contractului poate fi prelungită pe contracte noi de un an, la solicitarea scrisă a locatorului. Utilitățile se achită separat, nefiind incluse în cuantumul chiriei stabilite, conform prevederilor contractuale.

Cu alte cuvinte, la cursul valutar actual, Radu Obreja, prin intermediar, încasează mai bine de 13 euro/mp, asta în condițiile în care în zona Areni un spațiu nu se închiriază cu mai mult de 10 euro/mp. În numai 18 luni care s-au scurs din acest contract, Serviciul de Medicină Legală a plătit mai bine de 100.000 de lei pentru a sta în chirie la ”custodele banilor” lui Radu Obreja.

Trebuie amintit că la perchezițiile de la locuința lui Radu Popovici s-au găsit, ridicat și pus sub sechestru 659.000 de euro şi 246.500 de lei. De asemenea, pe numele lui Radu Popovici mai figurează un teren în suprafață de 1.000 mp pe care este edificată o construcție de 74 mp, în sat Iesle, comuna Mălini, achiziționat în decembrie 2018. Și în acest caz, procurorii DNA susțin că bunurile îi aparțin de fapt lui Radu Obreja.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicina Legală, cu chirie în Policlinica Areni la ”custodele banilor” lui Radu Obreja.
 Vizualizări articol: 5098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Medicina Legală, cu chirie în Policlinica Areni la ”custodele banilor” lui Radu Obreja5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei