Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2020 - Anul XXV, nr. 297 (7602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ioan Balan spune că toți parlamentarii din Moldova trebuie să susțină proiectele de investiții pentru această zonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan crede că Moldova are un potențial economic uriaș, dar care, din păcate, nu este valorificat. De aceea, a opinat că parlamentarii din Moldova, indiferent de partidele din care fac parte, trebuie să facă front comun și să susțină proiectele de investiții și de dezvoltare pentru această regiune.

”Moldova are un potențial economic uriaș, comparabil cu al statelor dezvoltate din UE, dar pe care guvernele din ultimii 30 de ani nu au fost interesate să îl valorifice. Acesta este motivul principal pentru care salariile din zona noastră sunt mai mici decât în restul țării, șomajul este foarte mareși anual pierdem mii de tineri care iau calea străinătății pentru o viață mai bună”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal a enumerat și domeniile de activitate care ar putea constitui principalii piloni de dezvoltare pentru regiunea Moldovei.

”Nimeni nu poate contesta că produsele agro-alimentare din regiunea noastră ar putea să fie vândute la prețuri extrem de atractive pe toate piețele din lume și că fermierii moldoveni sunt printre cei mai harnici. Turismul ecumenic, istoric și cel balnear de la noi nu este cu nimic mai prejos decât cel din stațiunile exclusiviste din Europa. De asemenea, ramuri specifice ale industriei ar putea să producă de la textile și până la produse din industria constructoare de mașini și utilaje la fel cum se produce și în marile zone industriale din Europa. Pentru a pune în valoare potențialul economic al Moldovei este esențial să susținem toate proiectele de dezvoltare demarate sau planificate pentru zona noastră, pentru care avem și asigurați banii necesari, atât din Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și din bugetul multianual al Uniunii Europene”, a mai arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a spus că esențiale vor fi proiectele din infrastructură, care vor permite Moldovei să fie conectată cu celelalte regiuni ale țării.

”Construcția autostrăzilor deja demarate care să ne lege de Capitală și de Europa, construirea și dezvoltarea parcurilor industriale în care să lucreze pe salarii mari tinerii moldoveni, o agricultură susținută cu toată forța de la lucrul pământului și creșterea animalelor și până la procesarea produselor și vânzarea acestora la prețuri atractive. Dacă vom face acest lucru, Moldova va fi cu siguranță marele câștigător al perioadei 2021-2027. Moldova ar putea să treacă imediat din clasamentul rușinos al celei mai slab dezvoltate regiuni din UE, în topul regiunilor cu cea mai accelerată dinamică economică. Așadar, fac apel la parlamentarii moldoveni din toate partidele să susțină dezvoltarea Moldovei și să contribuie la implementarea investițiilor. Acesta va fi testul cel mai important de responsabilitate pe care îl vom da în fața cetățenilor”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan spune că toți parlamentarii din Moldova trebuie să susțină proiectele de investiții pentru această zonă.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan spune că toți parlamentarii din Moldova trebuie să susțină proiectele de investiții pentru această zonă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei