Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2020 - Anul XXV, nr. 296 (7601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulțumiri

Programări la înmatriculări mașini abia în februarie. Agenții economici sunt cei mai afectați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programările la înmatricularea autovehiculelor la Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor Suceava se fac la momentul actual cu o lună și jumătate întârziere. Practic, cine își face acum programarea are șanse de a avea mașina înmatriculată, în cel mai fericit caz, la început de februarie.

Instituția și-a reluat activitatea pe 2 decembrie, cu personal detașat din Iași, Neamț și Vaslui, iar perioada de pauză cauzată de acțiunea procurorilor DNA, cumulată cu alți factori, se resimte acum în capacitatea de procesare, în raport cu solicitările.

Situația este neplăcută pentru toți solicitanții, dar în special pentru agenții economici.

 

Transportatorii spun că activitatea este în creștere și au nevoie urgent de mașini disponibile

Cei din transporturi, de exemplu, spun că activitatea a început să se ”dezghețe” și că au nevoie de mașini pentru contracte în desfășurare.

Alin Crețu, prim-vicepreşedintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT) şi preşedinte al Asociaţiei Transportatorilor de Mărfuri din Bucovina, a declarat că a și propus o soluție în discuțiile pe care le-a avut la Prefectura Suceava:

”Am propus o soluție care a mai fost și care a funcționat, acel ghișeu pentru persoane juridice, care să deservească în special acest segment, și care atunci când nu este solicitat să fie și la disponibilitatea persoanelor fizice. Este o soluție menținută în alte județe, cu succes. Credem că cererea noastră este argumentată și avem promisiunea că se va găsi o soluție cât mai repede”.

Firmele de transport marfă și persoane au o activitate mult mai ridicată în decembrie, iar amânarea unei înmatriculări pentru februarie ar însemna o piedică evidentă în activitate.  

Firmele de transport marfă au mai multe comenzi în această perioadă, cele de transport marfă au solicitări sporite pe coletărie, în timp ce în domeniul restaurante flota de mașini a crescut exponențial, în condițiile în care comenzile la domiciliu au devenit unica soluție de supraviețuire, asta ca să dăm doar câteva exemple.    

Totuși, soluții s-au găsit până acum, însă după ore petrecute la ghișee, cu promisiunea că la final de program se vor procesa și solicitările urgente ale agenților economici.

 

Agenții economici trebuie să facă solicitări punctuale pentru urgențe

Contactat de Monitorul de Suceava, subprefectul Daniel Prorociuc a declarat că problema este reală, în sensul că programările pentru transcrieri și prima înmatriculare se fac peste o lună și jumătate, însă el spune că la fel se întâmplă și în marea majoritate a județelor vecine, pe fondul solicitărilor în număr mare. Daniel Prorociuc spune că problemele recente de la această instituție au influențat în mică măsură aceste întârzieri, care existau și înainte.

”În cazul agenților economici, cei care argumentează clar că este vorba de o urgență, de contracte în desfășurare, se fac solicitări punctuale care sunt analizate și aprobate. Să nu uităm că în acest an Serviciul de Înmatriculări a avut și activitatea suspendată total din cauza pandemiei timp de două luni, iar toți acești factori duc la întârzieri. Avem un județ cu un parc auto de peste 250.000 de autovehicule, în continuă creștere, dar căutăm soluții pentru ca problemele să fie rezolvate”, a declarat Daniel Prorociuc.

Solicitarea privind ghișeul pentru persoane juridice este de asemenea în analiză, a mai precizat acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programări la înmatriculări mașini abia în februarie. Agenții economici sunt cei mai afectați.
 Vizualizări articol: 2785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Programări la înmatriculări mașini abia în februarie. Agenții economici sunt cei mai afectați1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei