Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2020 - Anul XXV, nr. 293 (7598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pagube mari

O întreagă familie a rămas fără adăpost, după ce un incendiu a cuprins trei gospodării în miez de noapte, la Voitinel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a izbucnit în cursul nopții de joi spre vineri la o gospodărie din comuna Voitinel și s-a extins și la alte două aflate în vecinătate. Casa unei familii cu 5 membri, anexele gospodăriei, precum și un grajd al vecinei acestora au fost mistuite de focul dezlănțuit în plină noapte. Flăcările s-au extins târziu și la o a treia gospodărie, dar din fericire au fost stinse la timp. O familie întreagă au rămas doar cu ce au putut lua pe ei, în încercarea de a se salva din focul violent, observat târziu.

Focul a fost observat cu întârziere și în jurul orei 01.20 a fost dată alarma la 112.

La fața locului s-au deplasat 7 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, de la subunitățile pompierilor militari din Vicovu de Sus și Rădăuți, precum și de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Voitinel, Gălănești, Bilca și Horodnic de Sus.

La sosirea echipajelor de intervenție flăcările cuprinseseră casa și anexele primei gospodării, în care locuia familia lui Nicolae Chifan cu trei fete, o anexă din cea de a doua gospodării aparținând unei femei de 54 de ani și începea să se extindă la acoperișul unui garaj din cea de a treia gospodărie. Construcțiile majoritare din lemn au favorizat propagarea flăcărilor, astfel încât la sosirea pompierilor acestea se manifestau violent la primele construcții.

În timpul intervenției pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical lui Nicolae Chifan, în vârstă de 50 de ani, care a suferit un atac de panică. Acesta și-a revenit și nu a fost necesar transportul său la o unitate spitalicească.

Incendiul violent a distrus în totalitate casa și șura primului proprietar, cei cinci membri ai familiei Chifan rămânând doar cu ce erau îmbrăcați la momentul ieșirii din locuință. Au fost distruse pe o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați casa, cu mobilier și toate lucrurile personale, grajdul cu tot ce adăpostea, cei cinci rămânând practic fără nici un adăpost în plină iarnă. Focul a distrus și șura proprietarei învecinate, pe o suprafață de 130 metri pătrați, i-a afectat camera centralei și o parte din acoperișul bucătăriei de vară. În cazul celui de al treilea proprietar afectat, au ars parțial pereții garajului care s-a aprins în timpul incendiului.

Cercetările efectuate de pompieri la locul incendiului, după ce au reușit lichidarea acestuia, au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a lui un scurtcircuit la instalația electrică a casei primului proprietar. Oamenii din comună spun că în cursul zilei de joi furnizarea de energie electrică a fost întreruptă în comună și e posibil la revenirea ei pe instalații să fi apărut problemele. Lichidarea focarelor de incendiu și îndepărtarea elementelor de construcție afectate a durat întreaga noapte, vineri dimineață echipajele de intervenție acționând încă la locul incendiului.

 

Primăria și oamenii din Voitinel încearcă să-i ajute pe cei din familia Chifan, rămași fără adăpost

Mobilizarea sătenilor din Voitinel a început din timpul nopții, când o parte din ei au venit să dea o mână de ajutor pentru salvarea a ceea ce se mai putea din calea flăcărilor. La primele ore ale dimineții conducerea primăriei, prin intermediul primarului Maria Pleșca, a mobilizat comunitatea în sprijinul celor rămași fără casă în urma incendiului devastator. A fost identificată astfel o locuință în care cei cinci membri ai familiei să locuiască în perioada următoare, la vecini care au vrut să le întindă o mână de ajutor. Chiar dacă locuința acestora avea o asigurare obligatorie, suma despăgubirilor este departe de valoarea distrusă în incendiu.

S-au mobilizat de asemenea cei din conducerea primăriei și consilierii locali, care au donat contravaloarea indemnizației lor celor aflați în necaz. Alături de ei au venit și bisericile din comună, fără importanță a cultului din care fac parte, a căror conduceri vor strânge bani pentru păgubiți. Cei care vor să dea o mână de ajutor, mai ales acum, în preajma sărbătorilor, celor trei fete și părinților acestora, pot lua legătura cu conducerea primăriei din Voitinel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O întreagă familie a rămas fără adăpost, după ce un incendiu a cuprins trei gospodării în miez de noapte, la Voitinel.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O întreagă familie a rămas fără adăpost, după ce un incendiu a cuprins trei gospodării în miez de noapte, la Voitinel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei