Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2020 - Anul XXV, nr. 288 (7593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afecțiuni respiratorii

Cazurile de infecții respiratorii acute sunt de peste 6 ori mai puține față de perioada similară a anului trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Supravegherea infecțiilor respiratorii acute, realizată de Direcția de Sănătate Publică în timpul fiecărui sezon de iarnă, arată că în săptămâna 23-29 noiembrie a.c. în județul Suceava au fost raportate 296 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 83 de pneumonii. În perioada similară a anului trecut, au fost înregistrate 1.809 IACRS, dintre care peste 1.100 la categoriile de vârstă 0-14 ani, și 328 de pneumonii, dintre care 80 la aceleași categorii de vârstă, 0-14 ani.

În acest an, au fost raportate, în săptămâna 23-29 noiembrie, 27 de cazuri de infecții respiratorii acute la categoria de vârstă 0-1 an, 33 de cazuri la 2-4 ani, 70 de cazuri la 5-14 ani, 77 de cazuri la 15-49 de ani, 52 de cazuri la 50-64, 37 de cazuri la peste 65 de ani. Conform evidențelor DSP, au avut nevoie de internare 15 pacienți, dintre care 9 pacienți cu vârste de peste 50 de ani.

În ceea ce privește pneumoniile, în perioada menționată s-au înregistrat 83 de cazuri, dintre care 15 la categoriile de vârstă 0-4 ani și 46 la persoanele peste 50 de ani. În acest interval de timp nu s-au înregistrat cazuri de gripă și nici nu s-au recoltat probe pentru diagnosticul de laborator al gripei. Explicații pentru scăderea accentuată a cazurilor de IACRS ar putea fi măsurile luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus - contacte sociale reduse în rândul copiilor, prin închiderea școlilor, scăderea numărului celor care folosesc mijloacele de transport în comun, purtarea măștii de protecție, igienă personală mai atentă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazurile de infecții respiratorii acute sunt de peste 6 ori mai puține față de perioada similară a anului trecut.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazurile de infecții respiratorii acute sunt de peste 6 ori mai puține față de perioada similară a anului trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei