Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2020 - Anul XXV, nr. 285 (7590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenție la trecerile la nivel

Traficul feroviar a revenit după o pauză de un an pe linia Fălticeni-Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Linia secundară Fălticeni-Dolhasca a redevenit operațională după mai bine de un an în care nici un tren nu a mai circulat pe acest tronson. Compania GFR (Grup Feroviar Român) va efectua săptămânal curse de transport rumeguș, de la Fălticeni, beneficiar fiind Kronospan, cunoscuta companie din industria prelucrării lemnului. Este vorba de transporturi mari, prima cursă fiind formată dintr-un convoi de 40 de vagoane cu rumeguș. Transporturile vor fi săptămânale, însă locomotivele izolate vor circula mai des, cu viteze de până la 60 de kilometri la oră, astfel că șoferii care se intersectează cu linia ar trebui să fie atenți și să se asigure la indicatorul Crucea Sf. Andrei.

”Cu un convoi de 40 de vagoane sunt eliminate alte 40 de autocamioane cu câte aproape 40 de tone fiecare, care circulă pe drumuri pe lângă noi și care au amprenta lor asupra mediului, asupra siguranței traficului și asupra impactului economiei locale. Mă intrigă enorm și mă întristează faptul că timp de peste un an nu a circulat nici un tren de marfă și de mai mulți ani nici un tren de călători pe această linie”, a scris pe pagina sa de socializare un pasionat al căii ferate din zona Fălticeni. Și el, ca și mulți oameni din Fălticeni, se întreabă de ce nu se reia și traficul de călători pe această linie.

Este greu de spus de ce pe această linie nu se mai circulă, având în vedere că municipiul Fălticeni, cu un potențial evident al numărului de călători, ar putea fi ușor legat de Dolhasca, și implicit cu magistrala spre București sau Iași, cu două-trei trenuri pe zi. Asta în condițiile în care linia, deși cu grad de uzură, pe fondul lipsei întreținerii, este circulabilă, dovadă și aceste transporturi făcute de GFR, cu 40 de vagoane. Cel puțin la capitolul elevi și studenți, CFR Călători pierde foarte mult prin lipsa trenurilor de pe această rută. Chiar și așa, foarte mulți sunt cei care vin de la Fălticeni la Dolhasca cu mijloace auto pentru a lua mai departe trenul pe distanțe mai lungi. Ultima oară, pe această linie a circulat un operator privat, RegioTrans, care a renunțat la traseu mai degrabă din motive operaționale decât legate de lipsa călătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul feroviar a revenit după o pauză de un an pe linia Fălticeni-Dolhasca.
 Vizualizări articol: 2226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Traficul feroviar a revenit după o pauză de un an pe linia Fălticeni-Dolhasca5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei