Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2020 - Anul XXV, nr. 280 (7585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

În prima săptămână de la lansare

Peste 400 de copii și vârstnici nevoiași au primit daruri în cadrul campaniei „Olimpiadele faptelor bune”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul „Olimpiadele faptelor bune”, ce cuprinde activități de voluntariat pentru persoane aflate în dificultate sau în situații de risc, continuă până pe 20 decembrie 2020. În prima săptămână de la lansare, peste 400 de copii și vârstnici nevoiași au primit daruri în cadrul campaniei „Olimpiadele faptelor bune”.

Mai întâi, voluntari ai Centrului pentru Inovație, Voluntariat și Inițiativă Comunitară – Civic Jr. Ciumârna au pregătit daruri (cărți, kituri experimentale, jocuri educative și de societate, materiale didactice, rechizite, dulciuri, decorațiuni și handmade-uri, achiziționate prin generozitatea ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și a Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Ciumârna) pentru peste 100 de copii din Centrul de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate (13 locații, case şi apartamente de tip familial, în care se află copii aflați în situații de risc, unii dintre ei cu dizabilități) și din Centrul de recuperare Gura Humorului.Ulterior, lor li s-au alăturat și alți copii, tineri și adulți inimoși, care au dorit să facă o faptă bună.

 

Cărți în dar pentru copii

Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni și o voluntară din Asociația Culturală „Muntenii Broștenilor” au oferit cărți în dar celor 72 de copii de la Căminul de Copii „Pâinea Vieții” din localitate.

„Mici și mari, iubim lectura. Uneori, unii copii nu își permit achiziționarea unor volume pe care și le-ar dori. Astfel, echipa noastră de voluntari, sub îndrumarea doamnei profesoare Paula Bondar, a hotărât să aducă zâmbetul pe buzele copiilor din centrul din oraș. Le-am oferit pachete de cărți dintre cele care sosesc în școală ca ofertă la Clubul de lectură de la Editura Arthur, dar și alte volume, atractive și colorate, care ne plac atât de mult tuturor, la această vârstă”, a fost mesajul Biancăi Șomîtcă, „reporterul echipei pluridisciplinare”.

Tânăra a promis că această activitate abia a început: „Avem în proiect și alte acțiuni. <O jucărie pentru sacul lui Moș Neculai> va bucura mulți copii din familii nevoiașe. Vom dona jucării, vom achiziționa dulciuri și vom transmite bucuria de a dărui. Nu îi uităm nici pe bătrânii de la așezământul <Carmen Sylva>. Din economiile noastre, vom achiziționa produse care vor ajunge la bucătăria spitalului de la Lungeni. Pentru că e o perioadă cu multe interdicții, anul acesta nu vom putea merge să le cântăm despre Nașterea Domnului.”

 

Grija față de bătrâni

Despre grija față de cei vârstnici, în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Valea Stânei, comuna Vatra Moldoviței, a povestit voluntarul Andrei: „În zilele de 21 și 22 noiembrie, i-am însoțit pe părintele Constantin Coca și pe doamna preoteasă Ioana Coca, profesoară la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, și-am dus alimente și hrană caldă bătrânilor singuri, nevoiași și unor persoane imobilizate din satul nostru. Acestea au fost posibile prin jertfa și osteneala unor credincioși darnici din parohie”.

La rândul său,pr. Constantin Coca a explicat că aceste fapte de milostenie și întrajutorare vor continua pe parcursul următoarelor săptămâni, „pentru că ne dorim ca aceste acțiuni caritabile, manifestate pe plan so­cial, să continue vechea și îndelungata tradiție a Răsăritului creștin, când  Sfântul Vasile cel Mare era organizatorul neobosit al unor astfel de instituții de ajutorare a săracilor și fondator al primelor spitale”.

 

Statornicie

De asemenea, pentru alți peste 200 de bătrâni din Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca și din Căminul de bătrâni de la Bogdănești grija și darurile au venit prin persoana Auricăi Daneliuc, administrator al SC AIDA SRL, care a oferit produse de panificație, fructe și legume, alimente neperisabile, produse lactate și obiecte de igienă personală celor două centre, și a promis că va face săptămânal acest lucru.

„Doamna Daneliuc, pe care am cunoscut-o prin doamna Daniela Ceredeev, cea mai statornică prietenă a bunicilor din căminul nostru, este o prezență constantă în viața noastră în ultimele săptămâni și noi îi suntem recunoscători pentru că, prin ceea ce ne oferă de fiecare dată, ne ajută să avem grijă mai ușor și mai bine de bătrânii din centrul de aici”, a spus Carmen Rusu, administratorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca.

 

Generozitate, voință

Mulți copii și tineri au oferit în aceste zile „lecții de omenie și potolită bucurie”. „<Olimpiadele faptelor bune> se dovedește a fi nu doar un program de voluntariat și responsabilitate socială, domeniile echitate socială și bună guvernanță, așa cum ni l-am propus. E o repetabilă și extinsă lecție de omenie și de grijă față de semenii aflați în dificultate. Și ceea ce mă bucură nespus e că cei mai mulți dintre <olimpici> sunt copii și tineri, care învață în plus că – dincolo de rigorile impuse de această pandemie, respectate cu multă rigurozitate, vă asigur – esențiale rămân generozitatea și voința de a face bine. Prin ei se vede cel mai bine viitorul lumii, nu-i așa?”, ne-a spus inspectorul școlar Daniela Ceredeev.

 

Organizatori, parteneri

Programul „Olimpiadele faptelor bune” este coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților - Sectorul Educațional-Teologic, cu binecuvântarea ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializarea Asistență Socială - Iași, Asociația Studenților și Absolvenților de Teologie Asistență Socială - Iași, Monitorul de Suceava, Televiziunea Intermedia Suceava, NEst-TV Channel și Asociația Proiect Pro Europa.

În paginile cotidianului Monitorul de Suceava vor fi publicate, și în perioada următoare, „poveștile”, „lecțiile” de omenie care vor ieși la lumină în cadrul proiectului „Olimpiadele faptelor bune”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 400 de copii și vârstnici nevoiași au primit daruri în cadrul campaniei „Olimpiadele faptelor bune”.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 400 de copii și vârstnici nevoiași au primit daruri în cadrul campaniei „Olimpiadele faptelor bune”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei