Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2020 - Anul XXV, nr. 280 (7585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Activități dedicate profesorului de limbă franceză, demarate ieri în cadrul proiectului ”Francofonia în comunitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri au demarat în cadrul mai multor comunități de învățământ din județ activități dedicate cadrelor didactice, cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului de limba franceză. Această zi este sărbătorită, începând cu anul 2019, la finalul lunii noiembrie și reprezintă un prilej de bucurie și de solidaritate a profesorilor de limba franceză din întreaga lume, un moment de împărtășire de bune practici, de emoții și trăiri intense legate de experiența predării și învățării acestei limbi străine.

Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului „Francofonia în comunitate”, un proiect care se bucură de susținerea Institutului Francez și a Ambasadei Franței în România, a Agenției Universitare a Francofoniei și a Centrului de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. În același timp proiectul a fost îmbrățișat și de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava, ai Consiliului Județean, ai Asociației Profesorilor de Limbă Franceză, filiala Suceava, ai Asociației "L’Arc-en-ciel du succès", precum și ai Asociației Seniorilor Bucovineni.

Timp de o săptămână, în perioada 26 noiembrie-2 decembrie, la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, în parteneriat cu Biroul Francez se vor organiza sub coordonarea prof. dr. Ana Maria Briana Belciug și a prof. dr. Alexandra Sîrghi o serie de activități care doresc să aducă împreună profesori de limba franceză și elevi, prin testimoniale, interviuri, portrete de profesor, toate reunite sub logo-ul „Merci, professeur!”.

Aceste activități vor constitui un prilej de a face un bilanț, a evoca amintiri, a mulțumi și de a vedea prin ochii elevilor și dascălilor o profesie care reunește atât pasiunea pentru limba franceză  și atașamentul față de valorile culturale ale spațiului francofon, cât și dorința de a inspira, de a motiva, de a educa, de a deschide noi perspective, în speranța cultivării unor caractere deschise, tolerante, responsabile și adaptabile la societatea de astăzi.

Activitățile tematice se desfășoară online și pot fi urmărite pe adresa de facebook a BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianța Franceză din Suceava: https://afsuceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități dedicate profesorului de limbă franceză, demarate ieri în cadrul proiectului ”Francofonia în comunitate”.
 Vizualizări articol: 967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități dedicate profesorului de limbă franceză, demarate ieri în cadrul proiectului ”Francofonia în comunitate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei