Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2020 - Anul XXV, nr. 278 (7583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Donație Rotary Club Suceava Cetate

Tablete, laptopuri și cartele de date pentru ca învățământul online să fie posibil la Școala Primară Osoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii unei școli care se află la mai puțin de o oră distanță de municipiul Suceava și la nici jumătate de oră de Fălticeni, dar unde nu există nici un furnizor de servicii internet, pot participa acum fără probleme la cursurile online, cu ajutorul inimoșilor membri ai Rotary Club Suceava Cetate.

Aceștia, cu ajutorul partenerilor lor, au venit în sprijinul elevilor, dar și al cadrelor didactice, confruntați cu o misiune dificilă, în vremuri tulburi, oferindu-le tablete, laptopuri și cartele de date, astfel încât școala online să se desfășoare în condiții cât mai bune.

„În această perioadă dificilă în care toate școlile din țară sunt nevoite să țină cursuri online, nici Școala Primară Osoi din comuna Vulturești, județul Suceava, nu face rabat de la această regulă și încearcă să se adapteze și să facă față situației. Deși la mai puțin de o oră distanță de municipiul Suceava și la nici jumătate de oră de Fălticeni, în zonă nu există un furnizor de servicii internet. Conectarea se poate realiza doar prin intermediul datelor de telefonie mobilă, iar aceasta foarte greu deoarece semnalul GSM este slab în sat”, a explicat Vasile Varvaroi, președintele clubului Rotary Club Suceava Cetate.

“Provocarea în sine nu constă în faptul că noi, cadrele didactice și elevii noștri, trebuie să ne mutăm activitatea în mediul virtual, ci lipsa conexiunii la internet, a dispozitivelor pe care școlarii ar trebui să le folosească și problemele financiare cu care se confruntă majoritatea familiilor din sat. Acestea sunt marile provocări. Atât eu, cât și colega mea, încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru elevii noștri și lucrăm cu aceștia în funcție de posibilitățile lor. Am creat grupuri private pe diverse platforme de comunicare online în care postăm zilnic lecțiile pe care le înregistrăm video. Filmulețele trebuie să fie cât mai scurte, cu o durată cuprinsă între trei și cinci minute. Uneori este necesar să facem mai multe la aceeași lecție și toate acestea pentru ca elevii să le poată descărca și urmări. Ei își fac temele și ne trimit fotografii în privat cu acestea, iar noi corectăm și venim cu lămuriri acolo unde este cazul. Cel mai greu este pentru cei care nu au dispozitive și nu pot lua parte la aceste lecții. Cu ei vorbim la telefon și astfel încercăm să le explicăm lecțiile și ceea ce au de făcut”, a declarat Alina Costan, învățătoare la Școala Primară Osoi.

După ce, la începutul anului școlar, membrii clubului au donat școlii mobilier nou, trei laptopuri, o mulțime de măști de protecție și o cantitate suficientă de dezinfectant, acum au revenit cu patru tablete și cinci cartele de date. Astfel, toți cei 28 de elevi vor putea spune “Prezent!” la orele din mediul online.

Acțiunea s-a bucurat de sprijinul partenerilor Fly Music, Andor Internațional, Vargan V. Adrian Dragoș – Cabinet Avocat și a învățătoarei Alina Costan.

“Alături de sănătate, educația reprezintă una dintre direcțiile strategice ale Rotary Club Suceava Cetate și este, credem noi, cea mai sigură cale pentru creșterea calității vieții comunității. Misiunea pe care ne-o asumăm este aceea de a deschide noi orizonturi în cadrul comunității prin derularea de proiecte care să dezvolte o altfel de educație acolo unde acest lucru e necesar. Suntem bucuroși că acum am putut aduce toți copiii acestei mici comunități la școala online”, consideră Vasile Varvaroi, președintele clubului.

Acum, toți copiii de la Școala Primară Osoi au acces la școala online, iar activitatea didactică se desfășoară în parametri optimi, astfel încât nimeni să nu rămână în urmă cu lecțiile.

“Încă de la înființare, din 2019, Rotary Club Suceava Cetate a inițiat proiectul NOI prin care susține dezvoltarea activităților la Școala Primară Osoi din comuna Vulturești, județul Suceava. Mobilier, rechizite, cărți, laptopuri, dezinfectant pentru suprafețe și pentru mâini, măști de protecție și altele reprezintă sprijinul pe care l-am oferit recent elevilor și cadrelor didactice pentru a le călăuzi pașii spre noi orizonturi și pentru a face față provocărilor actuale cu o mai mare ușurință”, a precizat Lucian Gheorghiu, coordonatorul proiectului NOI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tablete, laptopuri și cartele de date pentru ca învățământul online să fie posibil la Școala Primară Osoi.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tablete, laptopuri și cartele de date pentru ca învățământul online să fie posibil la Școala Primară Osoi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei