Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2020 - Anul XXV, nr. 275 (7580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Modernizare infrastructură

Ludovic Orban a inaugurat centura Rădăuțiului, el anunțând că Autostrada Nordului și A7 sunt proiecte prioritare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Ludovic Orban, a participat, vineri, la inaugurarea șoselei de centură a municipiului Rădăuți. Șoseaua de centură are o lungime de 16,5 kilometri, iar pe traseul centurii au fost construite șapte sensuri giratorii, șapte poduri și două pasaje. Trebuie spus că municipiul Rădăuți este primul oraș din România care are o centură inelară completă. La inaugurarea investiției au participat și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dar și ministrul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, primarul Sucevei, Ioan Lungu, parlamentarii Ioan Balan, Dumitru Mihalescul, Daniel Cadariu și Angelica Fădor.

 

Flutur: Vrem să dăm o perspectivă unitară dezvoltării acestei zone, din punct de vedere industrial și turistic

În cuvântul său din deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să-i mulțumească premierului Orban pentru că în decurs de trei luni se află pentru a treia oară în județ. Gheorghe Flutur a amintit că pe 20 iunie 2020, Ludovic Orban se afla pe șantierul șoselei de centură Rădăuți pentru a verifica stadiul lucrărilor, iar acum a fost prezent la inaugurarea investiției. Flutur a precizat că lucrările au fost finalizate printr-un efort uriaș, în condițiile în care anul trecut, când Ludovic Orban a preluat conducerea Guvernului, stadiul fizic al lucrărilor era de doar 38%. El a precizat că finalizarea lucrărilor a fost posibilă după ce actualul Guvern a transferat finanțarea investiției pe fonduri europene. „Vreau să mulțumesc, în numele sucevenilor, Companiei de Drumuri, Ministerului Transporturilor, Guvernului României și constructorului pentru uriașul efort de a finaliza această lucrare, centura ocolitoare a municipiului Rădăuți”, a spus șeful administrației județene.

El a precizat că la inaugurarea șoselei de centură au participat primarul din Rădăuți și primarii din localitățile învecinate acestui municipiu, având în vedere că finalizarea investiției „dă o perspectivă foarte frumoasă de dezvoltare  economică, în special industrială, dar și turistică a întregii zone de nord a județului Suceava”. ”Avem posibilitatea pe centura ocolitoare să mergem spre Putna, ctitorie a lui Ștefan cel Mare, spre Sucevița, dar avem și perspectiva de a decongestiona traficul din Rădăuți”, a arătat Gheorghe Flutur. El i-a spus premierului că imediat va avea o întâlnire de lucru cu primarii și responsabilii de urbanism din localitățile din zona Rădăuți pentru a discuta planul de urbanism zonal, în noua conjunctură existentă prin construcția șoselei de centură. „Vrem să dăm o perspectivă unitară acestei zone din punct de vedere industrial și turistic, pentru că merită”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

 

Ludovic Orban: Finalizarea acestei centuri va însemna dezvoltare pentru întreaga zonă

În cuvântul său, premierul Ludovic Orban a apreciat în mod special faptul că investiția a fost finalizată cu nu mai puțin de nouă luni înainte de termenul stabilit prin contract. De precizat că lucrările au fost realizate de compania UMB Spedition. Ludovic Orban a subliniat faptul că finalizarea acestei șosele de centură va însemna dezvoltarea economică a întregii zone.

„Iată că un constructor român are capacitatea să finalizeze o lucrare într-un termen mai scurt cu nouă luni față de prevederile contractuale. Felicit constructorul pentru mobilizare, pentru seriozitate și mai ales pentru faptul că s-a ținut de cuvânt în discuțiile pe care le-am avut când am fost în vizită, în iunie, să vedem stadiul lucrărilor”, a spus Orban. El a adăugat că Rădăuțiul și localitățile învecinate au de acum înainte o centură extrem de utilă, care scoate traficul greu și cel tranzit din municipiu, dar care în același timp dă perspective de dezvoltare. „De la romani încoace, vorba aceea s-a adeverit: <Via vita>, <Drumul înseamnă viață>. Drumul dă naștere la dezvoltare, la investiții. Sunt convins că peste patru ani lucrurile se vor schimba în bine în jurul acestei centuri și vom vedea dezvoltări industriale sau alte tipuri de dezvoltări care vor contribui la dezvoltarea economică a zonei”, a spus Orban.

 

Premierul României: Suntem extrem de determinați să realizăm proiectul autostrăzii A7

Premierul României a adăugat că Guvernul PNL este extrem de hotărât să realizeze alte două proiecte extrem de importante pentru județul Suceava, respectiv Autostrăzile Nordului și A7. „Noi suntem extrem de determinați să realizăm proiectul A7. Practic, să asigurăm legătura de la București cu ieșirea din țară la Siret, cu cele șase tronsoane de autostradă sau drum expres, în funcție de cum vor stabili firmele care realizează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, pe baza indicilor de trafic”, a afirmat Orban. El a adăugat că îl bucură faptul că poate să anunțe, de la Rădăuți, o veste bună pentru județul Suceava, și anume că legătura între Suceava și granița de vest a României se va putea face și pe „Drumul Nordului”, așa cum este cunoscută Autostrada Nordului. „Un drum care va fi pe profil de autostradă sau drum expres, care va face legătura între Suceava și Baia Mare”, a precizat Ludovic Orban. Astfel, el a anunțat că vineri s-au declarat câștigătorii licitațiilor pentru studiile de fezabilitate pe cele trei tronsoane ale Drumului Nordului, Baia Mare - Bistrița, Bistrița - Vatra Dornei și Vatra Dornei - Suceava.

 

Lucian Bode: Într-un an am asigurat o finanțare de 62 de milioane de lei pentru această investiție

Prezent la inaugurarea șoselei de centură a municipiului Rădăuți, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a remarcat, la rândul său, că investiția a fost finalizată cu mult mai repede decât termenul estimat. „Pe 20 iunie, la vizita efectuată aici, spuneam că în decembrie ne vom vedea la recepție. Iată că se întâmplă mai repede și acest lucru i se datorează în primul și în primul rând antreprenorului. Îi mulțumesc și eu, alături de domnul prim-ministru, pentru implicare și pentru tot ceea ce realizează în materie de infrastructură rutieră în România”, a spus Lucian Bode. El a adăugat că actuala guvernare a reușit ca într-un an de zile să asigure o finanțare substanțială pentru ca lucrările să fie finalizate. Lucian Bode a amintit că în luna aprilie a acestui an, proiectul centurii Rădăuți a fost transferat pe fonduri europene nerambursabile, prin POIM 2014-2020. „Astfel, am asigurat cash-flow-ul necesar implementării lui. În noiembrie 2019, acest proiect avea un progres fizic de 38% și iată că astăzi reușim să-l finalizăm”, a spus Bode. El a explicat că dacă până în noiembrie, când PNL a preluat guvernarea, totalul deconturilor pentru lucrări era de aproximativ 44 de milioane de lei, într-un an de zile, actualul Guvern a plătit 62,5 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ludovic Orban a inaugurat centura Rădăuțiului, el anunțând că Autostrada Nordului și A7 sunt proiecte prioritare.
 Vizualizări articol: 3569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Ludovic Orban a inaugurat centura Rădăuțiului, el anunțând că Autostrada Nordului și A7 sunt proiecte prioritare3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei