Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2020 - Anul XXV, nr. 268 (7573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infracţiuni în lanţ

Recidivist reținut în urma unei tentative de tâlhărie și arestat preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de 25 de ani acuzat de o tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, după ce a pătruns în timpul nopții în casa unei bătrâne din Burdujeni, a ajuns miercuri în spatele gratiilor, pe numele său fiind emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Suspectul este un client vechi al poliţiştilor, după ce în ultimii ani a comis o pleiadă de infracţiuni cu violenţă şi furturi, având mai multe condamnări pentru faptele sale. În cursul zilei de joi acesta a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care au propus luarea măsurii arestării preventive a acestuia, iar magistrații au luat în considerare propunerea, emițând pe numele bărbatului un mandat de arestare de 30 de zile.

Sesizarea a fost făcută Secției de Poliție Burdujeni în cursul dimineții de miercuri, când o femeie a relatat faptul că în cursul nopții care trecuse, o persoană necunoscută de sex bărbătesc a pătruns în imobilul mamei sale de 83 de ani din localitate, în care aceasta locuieşte singură, inițial a cerșit bani, după care i-a solicitat să îi dea banii pe care-i are în casă.

Cercetările demarate de polițiști au scos la iveală faptul că în seara de 10 noiembrie, în jurul orei 21.30, femeia se afla singură la locuința ei de pe strada Câmpului din Burdujeni. La un moment dat aceasta a observat că în imobil a pătruns un tânăr în vârstă de aproximativ 25 de ani, de etnie romă. Speriată, femeia l-a întrebat pe acesta ce doreşte, moment în care necunoscutul a cerut de mâncare și bani. După ce femeia i-a răspuns acestuia că nu are bani în casă, individul a început să o amenințe și să caute bani prin locuință. În momentul în care suspectul a ieșit din casa femeii, a fost văzut de un vecin, care l-a abordat și l-a întrebat ce s-a întâmplat. Speriat de apariția vecinului, individul necunoscut l-a agresat fizic pe acesta, împingându-l.

În urma verificărilor făcute de polițiști asupra modului de operare, în cursul zilei de miercuri a fost identificat autorul infracțiunii, fiind vorba de un vechi client al polițiștilor, Alun Trandafir Cherar, zis ”Limbă”, de 25 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei.

Polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Suceava, împreună cu o grupă de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Secției Rurale de Poliție Adâncata, au pus în aplicare executarea mandatului de aducere emis pe numele lui Alun Trandafir Cherar, acesta fiind identificat în comuna Mitocu Dragomirnei și condus la sediul subunității pentru continuarea cercetărilor.

În urma probelor adunate, suspectul Alun Trandafir Cherar a fost reţinut miercuri pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de „tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată”, iar joi dimineață procurorii au făcut propunerea arestării preventive a acestuia. Ajuns în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava, Alun Trandafir Cherar s-a ales cu un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea unei tentative la infracțiunea de ”tâlhărie calificată”.

 

Furturi şi tâlhării comise pe bandă rulantă în ultimii nouă ani

Activitatea infracţională a lui Alun Trandafir Cherar, alias ”Limbă”, a debutat cu mulţi ani în urmă, intrând în vizorul poliţiei ca un tip periculos după ce în primăvara anului 2011, împreună cu alţi doi cunoscuţi recidivişti, a dat buzna în cursul nopţii în casa unei femei, unde sub ameninţări cu moartea i-au luat acesteia toţi banii. Pe atunci ”Limbă” avea doar 15 ani, însă nu s-a sfiit să continue să comită astfel de infracţiuni, unele cu violenţă.

Cunoscut ca un individ foarte violent, Alun Trandafir Cherar avea să o comită din nou la mijlocul lunii mai a anului 2015, când a fost identificat de poliţişti ca fiind autorul unei grave fapte de tâlhărie petrecute în satul Mitocaş din comuna Mitocu Dragomirnei. El i-a ameninţat atunci şi lovit pe doi bătrâni în locuinţa cărora a dat buzna, pentru a-i spune unde îşi ţin economiile, după care a reuşit să dispară cu suma de 1.000 de lei.

De-a lungul anilor el a adunat între faptele comise mai multe tâlhării şi furturi calificate, pe numele său fiind emise o mulţime de amenzi pe care nu le-a achitat şi care s-au transformat în peste 1.200 de ore de muncă în folosul comunităţii. A fost judecat şi condamnat apoi pentru alte furturi şi tâlhării comise în anii care au urmat, fiind trimis în judecată şi pentru un furt în luna august 2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recidivist reținut în urma unei tentative de tâlhărie și arestat preventiv.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Recidivist reținut în urma unei tentative de tâlhărie și arestat preventiv5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei