Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în calitate de Partener 3 în proiect, organizează un program de formare continuă a specialistului pentru educație timpurie cu titlul „Resurse educaționale/curriculare pentru educație timpurie”. Programul conține 3 module cu 40 de ore și 10 credite, fiind acreditat prin OMEC și avizat pentru a desfășura formarea online.
Scopul programului este dezvoltarea competențelor personalului didactic din învățământul preuniversitar (antepreșcolar și preșcolar), în ceea ce privește elaborarea de produse/documente/instrumente curriculare (manuale școlare, alte auxiliare didactice, inclusiv în format digital, pentru învățământul antepreșcolar/ preșcolar), în vederea actualizării suportului tehnologic și curricular al instruirii în raport cu evoluția teoriilor privind predarea, învățarea și evaluarea la vârstele timpurii.
Programul de formare continuă vizează formarea unor competențe complementare ale personalului didactic încadrat la nivel antepreșcolar/preșcolar, în domeniul elaborării suportului tehnologic și curricular al procesului educațional (manuale școlare, auxiliare didactice, inclusiv în format digital, alte documente/produse/instrumente curriculare). De asemenea, acest program își propune dezvoltarea capacității de proiectare a produselor/documentelor/instrumentelor curriculare necesare educației la vârstele timpurii din perspectiva educației centrate pe copil (respectarea profilului vârstei, a nevoilor de învățare individuală, diferențiată și personalizată), precum și dezvoltarea capacității de a elabora produse/documente/instrumente curriculare în format digital, adaptate necesităților de învățare la vârstele timpurii.
Între beneficiari sunt cei direcți, precumcadrele didactice din învățământul preșcolar, care dovedesc preocupări pentru dezvoltarea domeniului educației timpurii (elaborare publicații științifice în domeniul educației timpurii, coordonator colecție de carte, metodist învățământ preșcolar, mentor învățământ preșcolar, inspector școlar, expert/formator în programe de formare continuă a personalului didactic). Între beneficiarii indirecți suntcomunitatea educațională (antepreșcolari/preșcolari, părinți, agenți educaționali care oferă servicii educaționale în instituții de învățământ preșcolar/antepreșcolar).
Programul este organizat în 3 module de 40 de ore. Informații privind structura și organizarea programului, locuri disponibile, calendarul de selecție a grupului țintă, acte necesare de înscriere și criterii de departajare le găsiți pe site-ul de contact https://proiect-etic.usm.ro
sau prin contactare la e-mail proiect.etic@usm.rosau pe coordonatorul USV al programului, conf. univ. dr. Otilia Clipa, e-mail: otilia.clipa@usm.ro.
Adresa poștală: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Științe ale Educației, str. Universității, nr. 13, corp A, sala A027, cod 720229, Suceava, România.
Pe plicul cu documentele de înscriere se va nota obligatoriu: Pentru Proiectul POCU/446/6/22 „ETIC”.