Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2020 - Anul XXV, nr. 268 (7573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condoleanțe

Gheorghe Flutur: „Vladimir Găitan a excelat în rolul de ambasador al Bucovinei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei marelui actor Vladimir Găitan la trecerea la cele veşnice a acestuia, la vârsta de 73 de ani. Gheorghe Flutur a spus că în întreaga sa activitate, Vladimir Găitan a excelat în rolul de ambasador al Bucovinei. „Vladimir Găitan a fost unul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut România și a fost întotdeauna apropiat de județul Suceava, de Bucovina. Prin tot ceea ce a făcut a contribuit consistent la îmbogățirea zestrei culturale a Bucovinei”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

Trebuie spus că în primul mandat de șef al administrației județene al lui Gheorghe Flutur, Vladimir Găitan a fost distins, în anul 2008, cu titlul de „Cetățean de Onoare al județului Suceava”. Gheorghe Flutur i-a înmânat personal diploma marelui actor Vladimir Găitan în data de 28 noiembrie 2008, pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sucevei, în cadrul unei ședințe solemne de Ziua Bucovinei.

Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava, el absolvind, în 1970, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică – secţia Actorie, clasa profesorilor George Carabin şi Elena Negreanu. A debutat în cinematografie în 1969, graţie filmului „Reconstituirea“ (regia Lucian Pintilie), în care a jucat alături de George Mihăiţă, colegul său de la Teatrul de Comedie.

Vladimir Găitan și-a construit cariera teatrală la Teatrul de Comedie şi la Nottara, unde a interpretat numeroase personaje în piese de succes. Pe scena Teatrului de Comedie a jucat în „Mutter Courage“, „Trei surori“, „Turnul de fildeş“ sau „Poker“, ''Amphitrion'' de Moliere, ''Fuga'' de Mihail Burgakov, ''Anna Karenina'' de L.N. Tolstoi, ''...escu'' de Tudor Muşatescu, ''Poker'' de Adrian Lustig, ''Soare pentru doi'' de Pierre Sauvil, ''Revizorul'' de N.V. Gogol, ''Pescăruşul'' de A.P. Cehov. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucureşti (1994-1996).

La Nottara a putut fi urmărit în „Întâlnire la Sunles“, „Îngeri în America“ sau „Război şi pace“.

În 2001 a devenit director al Teatrului ''Nottara'' (13 februarie-20 iunie).

Pe lângă activitatea teatrală, celebrul actor are şi o impresionantă carieră cinematografică, făcând parte din distribuţia unora dintre cele mai apreciate filme româneşti.

A debutat în cinematografie în 1969, în perioada studenţiei, în filmul ''Reconstituirea'', în regia lui Lucian Pintilie. Au urmat roluri în filme precum ''Căldura'', regia Şerban Creangă (1969), ''Puterea şi adevărul'', regia Manole Marcus (1971), ''Săgeata căpitanului Ion", regia Aurel Miheles (1972), ''Ceaţa'', regia Vladimir Popescu-Doreanu (1973), ''Pe aici nu se trece!'', regia Doru Năstase (1975), ''Din nou împreună'', regia George Cornea (1978), ''Năpasta'', regia Alexa Visarion (1982), ''Zbor periculos'', regia Francisc Munteanu (1984), ''Omul cu cercel de aur'', regia Joachim Hassler (1984), ''Întunecare'', regia Alexandru Tatos (1985), ''Racolarea'', regia George Cornea (1985), ''Secretul lui Nemesis'', regia Geo Saizescu (1986), ''Omul zilei'', regia Dan Piţa (1997), ''Musafirul de duminică'' de Petre Ispas, regia Nae Cosmescu (1979), ''Roberta'', regia Valentin Hotea (2000), ''Detectiv fără voie'', regia Silviu Jicman (2002).

O colaborare îndelungată a avut cu regizorul Sergiu Nicolaescu, acesta distribuindu-l în foarte multe dintre filmele realizate: ''Zile fierbinţi'' (1975), ''Accident'' (1976), ''Pentru patrie'' (1977), ''Ultima noapte de dragoste'' (1979), ''Duelul'' (1981), ''Întâlnirea'' (1982), ''Wilhelm Cuceritorul'', co-producţie franco-română (1982), ''Noi, cei din linia întâi'' (1985), ''Francois Villon - poetul vagabond'' (1987), ''Mircea'' (1988), ''Coroana de foc (1990), ''Oglinda - Începutul adevărului'' (1993), ''15'' (2005), ''Goldberg - Supravieţuitorul'' (2008), ''Poker'' (2010).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: „Vladimir Găitan a excelat în rolul de ambasador al Bucovinei”.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur: „Vladimir Găitan a excelat în rolul de ambasador al Bucovinei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei