Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2020 - Anul XXV, nr. 268 (7573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizări

Deputatul Ioan Balan vrea ca vagoanele și locomotivele să fie achiziționate de la societăți din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan și-a exprimat convingerea că industria românească este capabilă să facă față cererilor din domeniul feroviar. Din acest motiv, parlamentarul sucevean este de părere că CFR Călători trebuie să aibă ca primă opțiune achiziționarea de vagoane și locomotive din industria autohtonă. Ioan Balan s-a adresat ministrului Transporturilor, Lucian Bode, căruia îi solicită să țină cont de aceste opțiuni.

”În condițiile în care o fabrică produce la Pașcani trenuri de călători competitive, aflate în prezent în teste pe diverse trasee din Bucovina, o altă fabrică produce la Craiova locomotive pentru guvernul suedez, iar la Arad se produc vagoane pentru export, vă rog să precizați dacă aveți în vedere să analizați ca viitoarele achiziții de material rulant pentru CFR Călători să ia în calcul ca primă opțiune materialul rulant produs în România, în condițiile în care acesta este competitiv, mai ieftin decât ofertele extracomunitare și cu o mentenanță ușor de realizat”, este întrebarea adresată ministrului Bode.

Deputatul sucevean a mai amintit că s-au făcut eforturi foarte mari pentru ca România să iasă din cota de avarie în ceea ce privește numărul de vagoane și locomotive, în special cele destinate transportului de călători.

”În acest sens, Guvernul s-a mobilizat și a recurs la modernizare/recondiționarea accelerată a materialului rulant existent, numărul de vagoane funcționale crescând în ultimul an cu peste 200. Din păcate, în perioada 2016-2019, atunci când economia României a traversat o perioadă favorabilă, guvernele anterioare nu au realizat nici un fel de investiții în materialul rulant al Companiei CFR Călători, ci doar s-au luat cele mai nefavorabile decizii cu privire la transportul de călători, cum ar fi: închideri de rute secundare cu efecte devastatoare asupra navetei angajaților, scoaterea din uz a unei părți din materialul rulant, risipirea unor resurse ale companiei din care s-ar fi putut realiza investiții”, a explicat Ioan Balan.

În contextul subfinanțării sistemului feroviar în perioada 2016-2019, parlamentarul liberal sucevean i-a mai adresat ministrului Transporturilor alte două întrebări, la care așteaptă răspunsuri punctuale.

”În condițiile în care în anul 2018 guvernul PSD anunța triumfalist achiziția a 100 de trenuri noi pentru transporturi de călători, vă rog să precizați câte dintre acestea au fost achiziționate până la finalul anului 2019. Vă rog să precizați câte trenuri și vagoane de transport călători noi au fost achiziționate în perioada 2016-2019 și câte au fost modernizate în aceeași perioadă”, sunt întrebările la care Ioan Balan așteaptă răspunsuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea ca vagoanele și locomotivele să fie achiziționate de la societăți din România.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea ca vagoanele și locomotivele să fie achiziționate de la societăți din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei