Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2020 - Anul XXV, nr. 268 (7573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Progres

Cum a investit comunitatea poloneză bani în școli, drumuri și biserici pe teritoriul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parte integrantă a Bucovinei, comunitatea poloneză care trăiește aici și-a lăsat și continuă să-și lase amprenta permanent asupra zonei. Dovadă stau investițiile realizate de reprezentanții Uniunii Polonezilor din România, investiții care au ajutat la modernizarea Bucovinei. Ghervazen Longher, candidatul comunității poloneze pentru un mandat de deputat în Parlamentul României, a mărturisit că pentru el Bucovina înseamnă tot ceea ce este pe aceste meleaguri, de la tradiții și obiceiuri, până la elementele care țin de modern și noutate.

”Mă simt de aceeași măsură polonez, român, german, evreu sau armean. Am văzut că în Bucovina putem trăi în comuniune, într-o bună înțelegere, și cred că acesta este cel mai important lucru într-o societate care își caută identitatea. Consider că toată implicarea mea în proiectele din diferite sate sau comune reprezintă o contribuție important la zestrea Bucovinei. Iar acest lucru l-am făcut nu doar noi, cei din ziua de azi, ci toți polonezii care au trăit în Bucovina”, a precizat Ghervazen Longher.

Iar această implicare se poate vedea în obiective importante, din diferite domenii de activitate, începând cu drumuri și terminând cu școli. Prin mijlocirea directă a președintelui Uniunii Polonezilor din România s-a construit Școala Gimnazială cu grădiniță „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului, dar și drumul Pârteștii de Sus – Solonețu Nou. Ambele investiții au fost realizate cu bani din bugetul statului polonez, dar au o mare importanță pentru oamenii care trăiesc în aceste zone. Pe aceeași linie se înscriu construirea, renovarea și achiziționarea Caselor Polone din Solonețu Nou, Pleșa, Poiana Micului, Păltinoasa, Cacica, Vicșani, Siret, București și Suceava, la care trebuie adăugate lucrările de construcție și dotarea Casei Polone din Moara și a terenului de sport. Toate aceste sedii ale comunităților poloneze au fost sau urmează a fi dotate cu aparatură necesară pentru desfășurarea activităților în condiții optime. Un obiectiv de interes naţional care atrage anual zeci de mii de turiști este Bazilica Minor din Cacica. La acest obiectiv, Ghervazen Longher a contribuit decisive pentru atragerea de fonduri pentru renovarea bisericilor și piațetei „Sf. Ioan Paul al II-lea”.

Nu în ultimul rând, trebuie amintită contribuția reprezentantului minorității polone din România pentru atragerea de fonduri necesare construirii Centrului de Afaceri din comuna Cacica (actuala primărie).

”Toate aceste investiții sunt o garanție a parteneriatului nostru, al comunității poloneze, cu populația majoritar română, dar și cu celelalte minorități din Bucovina. Casa noastră este casa tuturor celor din această zonă și vrem ca această conviețuire pașnică să continue un timp cât mai îndelungat”, a concluzionat Ghervazen Longher. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum a investit comunitatea poloneză bani în școli, drumuri și biserici pe teritoriul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum a investit comunitatea poloneză bani în școli, drumuri și biserici pe teritoriul Bucovinei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei