Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2020 - Anul XXV, nr. 268 (7573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Alexandru Rafila consideră că închiderea piețelor va duce la aglomerarea celorlalte spații comerciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și candidat din partea PSD pentru alegerile parlamentare, Alexandru Rafila, consideră că închiderea piețelor va genera o altă problemă, respectiv aglomerarea celorlalte spații comerciale. În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PSD Suceava, Alexandru Rafila a declarat că în momentul în care se ia o măsură de sănătate publică, autoritățile trebuie să se gândească la impactul ei imediat și pe termen mediu, atât asupra sănătății, pe de o parte, cât și asupra funcționării societății.

„Eu totdeauna sunt adeptul organizării activităților astfel încât să reducem impactul asupra sănătății publice și să păstrăm acele activități funcționale. Eu cred că era mult mai bine și mult mai înțelept ca piețele să fie mai atent supravegheate de autoritățile locale, de poliția locală, care să vegheze la utilizarea măștilor de protecție de către producători, a celor care vând în piețe și să controleze fluxul de persoane din piețe, decât să le închidem”, a spus Rafila.

El a adăugat că închiderea piețelor se va reflecta în aglomerarea altor spații comerciale care rămân deschise. „Asta deoarece oamenii nu mai merg la piață și atunci merg în altă parte. Se creează aglomerație, se creează timp de așteptare suplimentar”, a spus reprezentantul României la OMS. El a dat ca exemplu cazul unui oraș mai mic, unde magazinele de unde se aprovizionează populația sunt mai puține și cu spații mai mici. „Aglomerația care se va crea în astfel de spații nu este o măsură de sănătate publică. Și atunci cred că trebuia o reflecție mai bună atunci când s-a luat măsura închiderii piețelor. Chiar dacă discutăm de spațiile închise se putea realiza o aerisire mai bună a acestor spații, printr-o ventilație mai bună, nu era o problemă deosebită”, a mai spus Alexandru Rafila.

El a spus că din punctul său de vedere, în sezonul rece comercializarea în exterior a produselor agroalimentare va fi dificilă, atât pentru cei care le vând, cât și pentru cei care le cumpără.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Rafila consideră că închiderea piețelor va duce la aglomerarea celorlalte spații comerciale.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alexandru Rafila consideră că închiderea piețelor va duce la aglomerarea celorlalte spații comerciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei