Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 nov 2020 - Anul XXV, nr. 264 (7569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal

Deputatul Mihalescul a sesizat ministrul Finanțelor pe tema unor actualizări la Codul Fiscal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, despre necesitatea actualizării Codului Fiscal cu privire la deducerea personală pentru persoanele fizice și pentru cele aflate în întreținere. Parlamentarul sucevean a arătat că prevederile art. 77 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, deși au fost actualizate în anul 2017 prin Ordonanța nr. 79, nu mai corespund raportării la un salariu minim pe economie de 1.945 de lei și nici la un salariu mediu brut pe economie de circa 3.600 de lei, și că neactualizarea acestora la nivelul parametrilor salariali actuali fac aproape inaplicabilă politica de susținere a angajaților cu salariul minim pe economie, având în vedere valoarea regresivă a deducerilor. Dumitru Mihalescul: „Salariații care au în întreținere 1-4 persoane, copii sau persoane vârstnice, beneficiază de deduceri nesemnificative, astfel încât prevederea inițială din Codul fiscal nu mai are aproape niciun impact social asupra familiilor numeroase. Chiar și în condițiile în care România traversează o perioadă bugetară deosebit de dificilă, ca efect al crizei sanitare și economice, aspectele sociale cu privire la familiile care au în întreținere 1-4 persoane trebuie să găsească soluții chiar și în acest context”.

 

Mihalescul i-a cerut ministrului să se pronunțe dacă nu ar fi oportună actualizarea întregii grile de deduceri pentru salariații care au persoane în întreținere

În aceste condiții, deputatul Mihalescul i-a solicitat ministrului Cîțu să precizeze dacă are în vedere actualizarea de la 1 ianuarie 2021 a nivelului minim al aplicării deducerilor personale la nivelul salariului minim brut garantat în plată pentru anul 2021. În același timp, parlamentarul i-a cerut ministrului Finanțelor să precizeze dacă nu ar fi oportună actualizarea întregii grile de deduceri pentru salariații care au persoane în întreținere, astfel încât sistemul de protecție socială să fie mult mai țintit și să încurajeze salariații. Totodată, deputatul PNL de Suceava l-a felicitat pe ministrul Cîțu pentru menținerea unei evaluări pozitive din partea agențiilor internaționale de rating, succes care are implicații benefice atât pentru finanțele publice ale țării, cât și asupra mediului investițional din țara noastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Mihalescul a sesizat ministrul Finanțelor pe tema unor actualizări la Codul Fiscal.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Mihalescul a sesizat ministrul Finanțelor pe tema unor actualizări la Codul Fiscal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei