Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2020 - Anul XXV, nr. 260 (7565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luptă inegală

Spitalul Vatra Dornei pregătește 30 de paturi Covid, dar lucrează cu un singur medic infecționist. Și acela pensionar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creșterea numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 pune o presiune tot mai mare pe sistemul medical din județ. Pentru a nu ajunge în situația de a nu mai putea interna oameni care au nevoie de tratament medical, autoritățile au început să facă pregătiri pentru suplimentarea de paturi în spitale. Din păcate, sunt și situații în care paturile nu sunt suficiente, și asta pentru că nu există cadre medicale. Un astfel de caz se înregistrează la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde până la finalul acestei săptămâni vor exista 30 de paturi destinate pacienților Covid. Valentin Stan, managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, a precizat că în acest moment se lucrează la circuite și cel mai probabil cele 30 de paturi vor fi disponibile începând de vineri.

”Problema cu care ne confruntăm este cea a medicilor specialiști. Până săptămâna trecută la spital lucrau doi medici infecționiști, ambii pensionari. Unul dintre ei și-a dat demisia, așa încât acum ne mai putem baza pe un singur medic. Am transmis o cerere către Direcția de Sănătate Publică pentru a ne ajuta cu personal medical, inclusiv din rândul rezidenților care finalizează cursurile în această perioadă. Până atunci, ne vom baza pe ajutorul celor 4 medici interniști, dar chiar și așa avem nevoie de medici de specialitate. În schimb, în ceea ce privește asistentele este un capitol la care suntem acoperiți la momentul actual”, a menționat Valentin Stan.

Managerul unității medicale a mai spus că în acest moment în spitalul din Vatra Dornei sunt internați doi pacienți cu Covid, dar este de așteptat ca numărul acestora să crească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Vatra Dornei pregătește 30 de paturi Covid, dar lucrează cu un singur medic infecționist. Și acela pensionar.
 Vizualizări articol: 5106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Vatra Dornei pregătește 30 de paturi Covid, dar lucrează cu un singur medic infecționist. Și acela pensionar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei