Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2020 - Anul XXV, nr. 260 (7565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inadmisibil

Nu și-au putut ridica mortul de la morgă timp de 5 zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie a fost nevoită să aștepte 5 zile pentru a-și ridica ruda decedată din morga Spitalului de la Vatra Dornei. Reprezentanții familiei spun că totul s-a întâmplat ca urmare a faptului că la internare nu i s-au recoltat probe pentru depistarea Covid și, ca atare, a fost nevoie să aștepte un anatomopatolog de la spitalul din Suceava pentru a lua probele respective cu ocazia autopsiei. În replică, oamenii din conducerea spitalului dornean afirmă că chiar și fără acel test autopsia tot era obligatorie, iar pentru acest lucru a fost solicitat un specialist de la Spitalul Județean Suceava.

Costel Simeria, ginerele bărbatului decedat, a povestit cronologia acestor zile în care au așteptat în zadar să poată realiza creștineasca înhumare. Totul a început în seara zilei de joi, când Iustin Grigoraș, de 75 de ani, din Holda-Broșteni, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Urgențe, la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

”Din ceea ce știm noi, la Urgențe nu i s-a pus un diagnostic, dar medicul de gardă a spus că este nevoie de un transfer la un alt spital. A sunat fără succes, iar la un moment dat medicul a decis de la sine putere să solicite o ambulanță pentru un transfer la Spitalul Județean Suceava. Din păcate, în drumul din spital spre ambulanță a și murit”, a relatat Costel Simeria.

 

”La internare nu i s-a făcut nici un test Covid”

Ginerele decedatului spune că vineri dimineață a aflat de finalul nefericit, iar de atunci familia a fost amânată de la o zi la alta și nu i s-a permis să ridice corpul neînsuflețit de la morgă.

”Socrul meu avea o tromboză la un picior și este posibil să i se fi desprins un cheag de sânge, care ulterior i-a provocat decesul. Cei de la spitalul din Vatra Dornei ne dau de înțeles că avea Covid și trebuie luate probe la autopsie pentru a se stabili acest lucru. Dar, din ceea ce știm noi, la internare nu i s-a făcut nici un test Covid. Dacă lucrurile stau așa înseamnă că ceva nu este în ordine și noi am așteptat 5 zile în condiții de stres să știm ce este de făcut”, a mai arătat Costel Simeria.

 

Managerul spitalului din Vatra Dornei spune că s-a ajuns aici din cauza lipsei unui medic anatomopatolog

Contactat telefonic, Valentin Stan, managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, a precizat că este la curent cu acest caz. Managerul spune însă că familia nu a putut prelua cadavrul pentru că nu era stabilită cauza morții.

”Cu test sau fără test Covid, pacientul a murit înainte de a fi internat. Pentru a putea elibera certificatul de deces este nevoie să știm care este cauza morții. Acest lucru se poate stabili doar de un medic anatomopatolog, specialist de care unitatea noastră nu dispune. Vineri am înaintat o adresă spitalului din Suceava, iar medicul de acolo a fost disponibil doar astăzi (n.r. – marți dimineață). S-au luat probe, inclusiv pentru Covid, iar aparținătorii pot lua corpul neînsuflețit pentru a-l îngropa. Nu a fost vorba nici de rea-voință, nici de altceva, ci doar de lipsa unor medici specialiști în anatomopatologie”, a mai spus Valentin Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu și-au putut ridica mortul de la morgă timp de 5 zile.
 Vizualizări articol: 3840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nu și-au putut ridica mortul de la morgă timp de 5 zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei