Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2020 - Anul XXV, nr. 259 (7564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Filantropie și-n pandemie”

Zeci de persoane au participat la un salon caritabil de carte, online, ajutând astfel bătrânii din căminele sociale sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania „Filantropie și-n pandemie” a debutat duminică, 1 noiembrie, cu salonul caritabil virtual de carte „Familia și filantropia – două instituții divino-umane”, „un eveniment caritabil neconvențional, online de lansare/prezentare de carte pastoral-misionară și de interconectare cu generozitatea”. A fost un exercițiu diferit, „mai înalt și mai natural, de generozitate”, după cum a spus inițiatoarea proiectului, prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar de religie la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

„Vrem să fim de folos și prezenți și utili, dar fără a-i umili pe cei care au atâta nevoie de ajutor. Pentru că, nu-i așa, nu-i umilim pe oamenii pe care-i iubim”, a spus în începutul evenimentului prof. Daniela Ceredeev.

Campania „Filantropie și-n pandemie”, spun organizatorii, a venit ca răspuns la nevoia și la dorința de a fi alături de cei pe care viața îi încearcă mai des. De vârstnicii din căminele sociale, atât de amenințați de suferință, mai ales în această perioadă de pandemie. „Așa a apărut ideea salonului virtual de carte. ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ne-a oferit un important volum de carte ce-i poartă semnătura, devenind astfel primul donator în campanie. Este vorba de volumul <Familia și filantropia – două instituții divino-umane>”, a spus moderatoarea salonului virtual de carte, prof Daniela Ceredeev.

 

Parteneri

Până la această dată, în Campania „Filantropie și-n pandemie” sunt antrenate peste 80 de instituții și organizații nonguvernamentale: Inspectoratul Școlar Județean Suceava; Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, sectorul Social-Filantropic, cu binecuvântarea ÎPS Calinic; Instituția Prefectului - județul Suceava; Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iași, specializarea Asistență Socială; Monitorul de Suceava; Televiziunea Intermedia Suceava; Asociația Șanse Egale, Valoare, Adevăr – SEVA; Asociația Studenților și Absolvenților de Teologie Asistență Socială – Iași și Asociația Proiect Pro Europa, parteneri; Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava; Spitalul de Urgență Mavromati Botoșani; Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc; Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet” București, Centrul regional împotriva traficului de persoane Suceava, Asociația ,,Suflet pentru suflet" Bilca, Centrul de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv Iași; Centrul Cultural Catehetic Sfântul Nicolae, Fălticeni; Asociația Multicare; Asociația "Luptăm cu autismul-Dornești", Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), Asociația "Sf. Voievod Ștefan cel Mare" Hârja, Parohia ,,Sfântul Nicolae" Câmpulung Moldovenesc;  Parohia ,,Sfântul Nicolae" Sadova; Parohia ,,Sfântul Ierarh Nicolae" Ciumârna; Parohia „Sfântul Nicolae” Vama; Parohia Șcheia I; SC AIDA Srl; Farmacia Darifarm; SC Alyada Complet Style Srl; școli gimnaziale, licee și colegii din județele Suceava, Iași, Bacău, Neamț, Botoșani și din municipiul București.

Ambasadorul campaniei „Filantropie și-n pandemie” este artista Angelica Flutur, „o prezență, de altfel, constantă în proiectele noastre curente, prin care încercăm să fim mângâiere bunicilor rătăciți de cei dragi ai lor, din Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca”.

Mulțumiri repetate au fost aduse de prof. Daniela Ceredeev partenerilor: subprefect Laura Morar, care a propus organizarea unui salon real de carte în fiecare centru de bătrâni din județ, „pentru acompaniament emoțional”, monahia Polixenia Nistor, asistent univ. dr., președinte al Asociației Studenților și Absolvenților de Teologie Asistență Socială - Iași; Tiberiu Avram, redactor-șef al cotidianului Monitorul de Suceava, Daniela Micuțariu, redactor la Monitorul de Suceava; Adriana Dascălu Bulină, jurnalist la Televiziunea Intermedia Suceava; Angela Zarojanu, președinte alAsociației Șanse Egale, Valoare, Adevăr – SEVA; artistei Angelica Flutur, ambasador al campaniei; Aurica Daneliuc, administrator al SC AIDA SRL.

 

Prezentare de carte

În salonul de carte au fost prezentate 21 de volume, literatură pastoral-misionară semnată de ÎPS Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care a și oferit Campaniei „Filantropie și-n pandemie” un important fond de carte. „Familia și filantropia – două instituții divino-umane”, cel mai recent volum semnat de ÎPS Calinic, apărut în luna octombrie a acestui an la Editura Crimca, a fost prezentat de lector Mihaela Grădinariu, profesor și scriitor; „Triodul - Golgota pocăinței”, publicație a Editurii Doxologia, 2011, a fost recenzată în salonul de carte virtual de pr. prof. Constantin-Bogdan Feștilă, coordonator al Centrului Cultural Catehetic Sfântul Nicolae, Fălticeni, singurul de acest fel din județul Suceava; la volumul „Duminicile – peceți ale Învierii; 40 de predici la Duminicile Octoihului”, Editura Doxologia, 2010, cronica a fost realizată și prezentată de pr. prof. dr. Alexandru Cojocari, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

 

Continuați să donați!

Oamenii care au participat la evenimentul de duminică, dar și alte persoane care au auzit de acțiunea caritabilă și au dorit să se implice, în schimbul unei donații pe care au făcut-o sau o vor face în perioada următoare, în contul RO13 RZBR 0000 0600 1360 0238, CIF: 28568800 (Asociația Proiect Pro Europa),vor primi un volum sau mai multe din carte prezentate în salonul virtual caritabil. Fondurile vor fi folosite, în integralitate, pentru achiziționarea de medicamente, materiale sanitare, echipamente de protecție destinate căminelor pentru persoane vârstnice din județul Suceava. Continuați să donați! „Bunicii” din centrele sociale sucevene au nevoie de ajutor, au nevoie de oameni care să cumpere o carte, să-și ostoiască dorul de lectură și, în același timp, să facă o bucurie unui bătrân. Este misiunea noastră, a tuturor, să privim cu îngăduință, cu căldură, cu iubire către oamenii care au nevoie de ajutor și, neapărat, să ne implicăm. Indiferența ucide! Dragostea vindecă!

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de persoane au participat la un salon caritabil de carte, online, ajutând astfel bătrânii din căminele sociale sucevene.
 Vizualizări articol: 1197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de persoane au participat la un salon caritabil de carte, online, ajutând astfel bătrânii din căminele sociale sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei