Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2020 - Anul XXV, nr. 258 (7563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ceremonie

Protosinghelul Ieremia Berbec, de la Mănăstirea Putna, noul stareț al Mănăstirii Middletown, din statul american New York

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Părintele protosinghel Ieremia Berbec, de la Mănăstirea Putna, a fost hirotesit recent stareț al Mănăstirii Middletown, din statul american New York, de către Mitropolitul Nicolae al celor două Americi. Conform Basilica.ro, ceremonia a avut loc odată cu serbarea hramului mănăstirii (sâmbătă, 24 octombrie, pentru că au putut participa mai mulți credincioși), singura din diaspora care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Dimitrie cel Nou.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae i-a oferit noului stareț gramata oficială de numire în această poziție, o cruce de binecuvântare și toiagul de stareț. Părintele Mitropolit a spus că misiunea pe pământ american la care protosinghelul a fost chemat este una nobilă și provocatoare, o cruce grea, dar împlinitoare, pentru care este nevoie de multă rugăciune.Conform datelor publicate de Basilica.ro, noul stareț și-a exprimat dorința de a trăi într-o mănăstire autentică. Aceasta implică ascultarea și lucrarea cu binecuvântare. „Eu asta îmi și doresc: să fiu în ascultare și binecuvântare”, a spus el.

 

Starețul Ieremia Berbec, doctor în matematică al Universității din Berkley, California

Părintele stareț Ieremia Berbec este doctor în matematică al Universității din Berkley, California, unde a studiat în perioada 2002-2007. Departamentul de matematică al instituției se situează printre primele 10 din lume. Protosinghelul a făcut parte timp de 13 ani din obștea Putnei. Și-a părăsit anul acesta mănăstirea de metanie după o îndelungă perioadă în care a cântărit această decizie. Schimbarea s-a făcut cu binecuvântarea părintelui Arhimandrit Melchisedec, starețul Mănăstirii Putna, a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Pimen și a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic al Sucevei și Rădăuților. Primul conducător al Mănăstirii Middletown a fost părintele arhimandrit Clement Haralam, Marele Eclesiarh al Catedralei Patriarhale din București, unde se află moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou. În urmă cu două săptămâni, Mănăstirea Middletown a primit un fragment din moaștele Sf. Ier. Ioan Maximovici (1896-1966), Episcop de Shanghai și San Francisco, la care Părintele Stareț Ieremia se ruga săptămânal în perioada studenției sale pe continentul american.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protosinghelul Ieremia Berbec, de la Mănăstirea Putna, noul stareț al Mănăstirii Middletown, din statul american New York.
 Vizualizări articol: 1569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Protosinghelul Ieremia Berbec, de la Mănăstirea Putna, noul stareț al Mănăstirii Middletown, din statul american New York5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei