Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2020 - Anul XXV, nr. 258 (7563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grav

Aproape 50% dintre sucevenii testați într-o zi pentru coronavirus sunt pozitivi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape jumătate dintre sucevenii care s-au testat pentru noul coronavirus într-un interval de 24 de ore sunt pozitivi la această boală. Potrivit datelor oficiale, de sâmbătă și până duminică în județ s-au efectuat 218 teste pentru coronavirus, și nu mai puțin de 107 dintre sucevenii testați sunt infectați cu Covid-19. De precizat că dacă sâmbătă au fost raportate 100 de cazuri noi de coronavirus în județul Suceava, numărul acestora, după cum se poate observa, a crescut ușor în ultima zi a săptămânii.

Situația este cât se poate de gravă și la Spitalul Județean Suceava, care în cursul zilei de duminică nu mai dispunea de paturi libere la secția de anestezie și terapie intensivă pentru pacienții Covid. Prefectura Suceava a transmis că din totalul celor 547 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 185 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 256 pacienți sunt cu alte afecțiuni, non-Covid. Din cei 185 pacienți diagnosticați Covid-19, 91 prezintă forme medii ale bolii, 17 au forme ușoare, 59 sunt internați cu forme severe, 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția terapie intensivă, dintre aceștia cinci pacienți fiind ventilați mecanic. Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată,de 357 paturi libere, din care 35 pentru pacienți Covid-19, 231 în sectorul non-Covid și 91 pentru zona tampon. La Spitalul Județean sunt 28 ventilatoare libere, din care11 pentru pacienți Covid-19.

În același timp, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 84 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 35 pacienți Covid și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. În Spitalele din Vatra Dornei și Siret sunt internați șase, respectiv doi pacienți cu noul coronavirus. De asemenea, în spitalul din Gura Humorului

sunt internați 16pacienți diagnosticați cu Covid-19 și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, Prefectura a informat că duminică dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Suceava se înregistrau 7.299 de persoane declarate vindecate.

În județ, de sâmbătă și până duminică au fost internate34 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 15persoane declarate vindecate.

În cursul zilei de duminică, în județul Suceava se aflau în carantină 836 persoane, la care se adaugă alte 440 de persoane în autoizolare la domiciliu.      

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localităţi ale judeţului, nouă nu aveau nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 14 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție, iar 28 au peste zece cazuri în evoluție. Duminică, în județul Suceava erau 1.485 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 50% dintre sucevenii testați într-o zi pentru coronavirus sunt pozitivi.
 Vizualizări articol: 2006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 50% dintre sucevenii testați într-o zi pentru coronavirus sunt pozitivi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei