Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2020 - Anul XXV, nr. 256 (7561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cifre tot mai mari

489 de suceveni au murit după ce s-au infectat cu Covid-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creșterea numărului cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 aduce cu sine nu doar o presiune tot mai mare pe spitale și medicii care trebuie să trateze pacienții, ci și un număr tot mai mare de persoane care își pierd viața. O anumită perioadă instituțiile responsabile cu gestionarea și monitorizarea pandemiei de Covid-19 au furnizat date despre persoanele care au pierdut lupta cu virusul. Era precizată vârsta celui decedat, dar și dacă suferea și de alte boli, acolo unde era cazul, iar în cele mai multe situații, adică peste 95%, existau și alte afecțiuni medicale. De câteva luni, aceste cifre nu se mai comunică oficial, ci doar o statistică la nivel național. Bunăoară, ieri ni s-a transmis că au murit 83 de români, din care doar doi nu aveau comorbidități, fără a se preciza și alte detalii.

Monitorul de Suceava a reușit să afle care este numărul persoanelor din județ care au murit după ce s-au pricopsit și cu acest virus păcătos. Ieri, județul Suceava avea 489 de decese asociate Covid-19, ceea ce înseamnă 7,2% din numărul de morți de la nivel național. Mai exact, în România se înregistrau ieri, conform datelor oficiale puse la dispoziție de autorități, 6.764 de persoane decedate ca urmare a faptului că s-au infectat și cu noul coronavirus.

Procentul este în scădere față de perioada de început a pandemiei. La un moment dat, acest procent era de două ori mai mare, lucru de înțeles de altfel, având în vedere că județul Suceava și în special municipiul Suceava au fost în prima linie a frontului pandemic. Din păcate, virusul a revenit în forță, iar numărul cazurilor de infectare crește de la o zi la alta, numărul paturilor din spitale, în special în secțiile de Anestezie Terapie Intensivă, fiind tot mai puține, ceea ce înseamnă că riscul pentru pacienții care fac o formă mai severă a bolii este tot mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 489 de suceveni au murit după ce s-au infectat cu Covid-19.
 Vizualizări articol: 2811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 8 voturi
489 de suceveni au murit după ce s-au infectat cu Covid-192.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei