Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2020 - Anul XXV, nr. 249 (7554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asociația „Ateliere Fără Frontiere”

Școlile, liceele, grădinițele pot obține calculatoare accesând programul „Dăm Click pe România 2020”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația „Ateliere Fără Frontiere” lansează programul „Dăm Click pe România 2020”, parte din platforma de donații de calculatoare EduClick, prin care va dota cu 2.000 de calculatoare unitățile de învățământ din țară. Noua ediție a programului este realizată în parteneriat cu Kaufland România și OMV Petrom.

Școlile, liceele, grădinițele, organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale sucevene care au nevoie de calculatoare își pot înscrie în concurs proiectele educaționale, de formare sau integrare prin completarea unui formularpână pe 1 noiembrie. În procesul de jurizare vor fi considerate proiectele dedicate copiilor și tinerilor care propun soluții remediale, derulate în beneficiul comunităților defavorizate, iar laureații acestei ediții vor fi anunțați pe 5 noiembrie.

„Aflat la a cincea ediție, programul  - Dăm Click pe România -  reprezintă un răspuns la impactul crizei generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 asupra învățământului românesc, care a reliefat și a adâncit una din problemele majore, existentă și anterior, și anume cea a lipsei accesului la educația digitală, una din cauzele principale fiind lipsa echipamentului IT din școală și mai nou, odată cu criza, din locuințele elevilor”, au spus organizatorii campaniei.

Inspectorul școlar prof. Tatiana Vîntur (IȘJ Suceava) a explicat că o atenție deosebită va fi acordată școlilor care se adresează comunităților defavorizate care, odată cu suspendarea cursurilor din cauza răspândirii noului coronavirus, nu-și pot continua parcursul educațional pentru că în casele elevilor nu există calculatoarele necesare accesării cursurilor și resurselor online pregătite de cadrele didactice.

Calculatoarele donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care „Ateliere Fără Frontiere” le colectează anul acesta de la companii și diverse organizații și care sunt recondiționate de persoanele vulnerabile și dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației. „Dăm Click pe România” face parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick, care până în acest moment a contribuit cu peste 17.000 de calculatoare la modernizarea procesului educațional din peste 3.000 de unități de învățământ, asociații și fundații, organizații sociale și culturale din România. Detalii: www.atelierefarafrontiere.ro/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile, liceele, grădinițele pot obține calculatoare accesând programul „Dăm Click pe România 2020”.
 Vizualizări articol: 1416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școlile, liceele, grădinițele pot obține calculatoare accesând programul „Dăm Click pe România 2020”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei