Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2020 - Anul XXV, nr. 249 (7554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri la dispoziție

Deputatul Ioan Balan îi invită pe agenții economici să se înscrie în programele cu finanțare nerambursabilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan face un apel public către toți agenții economici din zona Moldovei de a se înscrie în programele cu finanțare nerambursabilă. Suma totală pusă la dispoziție prin Ministerul Economiei este în valoare de un miliard de euro și are ca scop sprijinirea firmelor pentru a trece mai ușor peste efectele crizei.

”Una dintre cele mai îndrăznețe măsuri liberale o reprezintă punerea în practică a ordonanței de un miliard de euro, schemă de sprijin care a fost demarată încă de săptămâna trecută și este în plină desfășurare. Aceste fonduri se împart în 3 mari categorii: 100 de milioane euro - microgranturi pentru firme și PFA; 350 de milioane euro - granturi de capital de lucru pentru firmele afectate de criza COVID-19, respectiv restaurante, hoteluri, cafenele, servicii de transport, agenții de turism, librării, edituri, biblioteci, industrii creative, organizare de evenimente; 550 de milioane euro - granturi pentru investiții productive, acordate pe bază de proiect depus de firma beneficiară. Fac apel la firmele românești să întocmească rapid documentațiile, să se înscrie în program și să aducă în Moldova cât mai multe fonduri din cele puse la dispoziție de Guvern. Timpul trece repede și de aceste fonduri vor dispune cei care se înscriu cât mai repede în program. Cred că pentru Moldova este foarte important ca economia privată să se dezvolte și să poată genera mai multe locuri de muncă bine plătite și mai multă prosperitate”, a opinat Ioan Balan.

Deputatul liberal este de părere că dacă administrațiile locale liberale au reușit să fructifice majoritatea programelor de finanțare puse la dispoziție de actualul Guvern, și agenții economici vor fi la fel de eficienți și vor aduce în toată Moldova cât mai multe fonduri pentru consolidarea economiei locale. În felul acesta, se vor putea plăti salarii atractive, iar economia și mediul de afaceri vor avea doar de câștigat.

Ioan Balan a amintit că în cursul anului 2020 PNL a reușit să aloce economiei naționale fonduri de circa 7% din PIB, fiind cea mai mare valoare alocată în ultimii 10 ani, chiar și în condițiile în care țara traversează o criză sanitară și economică fără precedent.

”Banii aceștia au mers către nevoi reale din economie, nu ca în anii trecuți, când banii se risipeau pe tot felul de lucruri fără utilitate pentru oameni. Astfel s-au cheltuit zeci de miliarde pentru măsuri fiscale de sprijin pentru firme, pentru bonificații la plata impozitului pe profit, pentru rambursare la timp a TVA, pentru concedii medicale, pentru cele mai mari investiții publice din ultimii 10 ani, pentru cheltuieli sanitare generate de criză. Mai mult decât atât, peste 30 de miliarde de lei au fost alocate pentru scheme de ajutor și garanții pentru întreprinzătorii privați din economie, care susțin peste 4 milioane de locuri de muncă”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan îi invită pe agenții economici să se înscrie în programele cu finanțare nerambursabilă.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan îi invită pe agenții economici să se înscrie în programele cu finanțare nerambursabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei