Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2020 - Anul XXV, nr. 246 (7551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cu un pas în față

Elevii școlii din Dumbrăveni au primit deja 200 de tablete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ceea ce nu a reușit Guvernul a putut fi posibil la Dumbrăveni. 200 de elevi ai Liceului Tehnologic ”Mihai Eminescu” au tablete pe care le pot folosi în cazul în care se trece pe scenariul roșu, iar cursurile se vor derula online. Tabletele, care au ajuns încă de la finalul lunii mai, și-au găsit utilitatea la finalul anului școlar trecut, fiind extrem de utile în special pentru elevii din clasele terminale. Lucrurile s-au mișcat extrem de rapid ca urmare a implicării primarului Ioan Pavăl, care a găsit un distribuitor și a putut aduce tabletele la Dumbrăveni într-un timp record.

”Noi am cumpărat 200 de tablete de două luni și jumătate, în perioada în care acestea trebuiau să vină de la Guvern. Pentru că lucrurile se mișcau foarte greu, am vorbit cu un distribuitor de la Romtelecom pe care l-am rugat să mă ajute”, a arătat Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni.

Chiar dacă nu s-a implicat în modul de distribuire a tabletelor, primarul spune că s-a ținut cont de anumite criterii.

”Le-am dat la copiii care sunt acasă în situații mai complicate, copii nevoiași, în familii unde sunt mulți copii și nu există 5-6 telefoane performante, iar cu 2 telefoane la 5-6 copii nu poți face interacțiunea cu profesorul și am decis să luăm cât ne permite bugetul nostru, iar cele 200 de tablete le plătim în rate, în decurs de 2 ani”, a menționat Ioan Pavăl.

Mihaela Apetrei, directorul Liceului Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, a spus că se simte norocoasă că a găsit înțelegere și sprijin din partea conducerii primăriei. Faptul că primarul Ioan Pavăl s-a mobilizat exemplar a făcut ca la finalul lunii mai tabletele să ajungă la Dumbrăveni, aspect care s-a dovedit extrem de util, mai ales că s-a trecut la cursuri online încă de la mijlocul lunii martie.

”În primul rând am distribuit copiilor care erau în clasele terminale, elevi de clasele a VIII-a și a XII-a, care erau în prag de examen și erau disperați pentru că nu avea cine să-i ajute”, a precizat directorul Mihaela Apetrei.

 

Tabletele, o gură de oxigen pentru elevi și părinți

Părinții și elevii spun că aceste tablete au fost o adevărată gură de oxigen. Pentru Cătălina Pavăl, mamă a 6 copii, dintre care 5 la școală și unul la grădiniță, lipsa tabletelor nu putea fi suplinită cu ceea ce avea familia acasă.

”Am cinci copii la școală și unul la grădiniță. Cât a fost școala online ne-am descurcat un pic mai greu, dar ne-am descurcat. Tabletele ne-au ajutat, că doar pe un singur telefon, al meu, soțul fiind la muncă, iar noi fiind mai mulți am fi reușit cu greu să ne descurcăm”, a spus Cătălina Pavăl.

Și copiii sunt de părere că fără tablete le-ar fi fost aproape imposibil să interacționeze cu profesorii, deși spun că preferă să meargă efectiv la școală decât să facă ore online.

Valentina Pavăl este elevă în clasa a IV-a și a mărturisit că tableta nu mai are secrete pentru ea: ”Oricând nu înțeleg ceva la școală sau la unele exerciții caut aici și găsesc și e de mare ajutor”. Și sora ei, Doroteia, din clasa a II-a, a folosit tableta și a început să-i învețe secretele: ”Trebuia să intru pe zoom să îmi pun numele, doamna trimitea link, și mă vedeam cu colegii și cu doamna”.

Pentru ca acest proiect să prindă viață, Primăria Dumbrăveni a cheltuit circa 25.000 de euro. Primarul Ioan Pavăl spune că și celelalte tablete care vor veni de la nivel central vor fi utile și speră ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid. Între timp, între conducerea primăriei și cea a Liceului Tehnologic ”Mihai Eminescu” din Dumbrăveni există o colaborare strânsă.

”Sunt în contact permanent cu oamenii din conducerea școlii pentru a ține situația sub control. Se face dezinfecție în mod periodic, au primit dezinfectant și măști de protecție. Până acum, de la începerea școlii, nu sunt cazuri de copii sau profesori bolnavi și sper să nici nu apară”, a concluzionat primarul Ioan Pavăl.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii școlii din Dumbrăveni au primit deja 200 de tablete.
 Vizualizări articol: 1997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii școlii din Dumbrăveni au primit deja 200 de tablete5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clătite de post cu apă minerală Se prăjesc puțin mai greu prin comparație cu clătitele clasice, dar au avantajul că nu devin deloc gumoase a doua zi. Sunt fragede și atât de gustoase încât nu își dă seama nimeni că sunt fără ouă. Din cantitățile de mai jos... Citeşte