Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2020 - Anul XXV, nr. 244 (7549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancțiune maximă

Poliția Rutieră Suceava a stabilit un record: permisul unui tânăr vitezoman, suspendat până în 2024

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Poliție Rutieră Suceava a luat o măsură de sancționare record, nu numai pentru Suceava, ci și la nivel național. Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Siret, care a gonit cu echipaje de poliție după el în jur de 70 de kilometri, a fost înregistrat de sistemele video de pe autospeciale în timp ce a comis 16 nereguli la regimul rutier, astfel că s-a ales cu permisul de conducere suspendat până pe 7 februarie 2024.

Nu este nici o greșeală, abaterile constând în viteză excesivă (mult peste 100 de km/h în localitate), neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens, fiind înregistrate la ore diferite și la indicatori kilometri diferiți, astfel că au fost cumulate. O singură înregistrare a radarului privind viteza excesivă înseamnă 90 de zile de suspendare a permisului.  

Mai mult, pentru cele 16 abateri la regimul rutier, tânărul a primit și un proces-verbal de sancționare în valoare de 20.880 de lei.

 

O cursă de urmărire absolut halucinantă

În cauză este vorba de Emanuel Costel Hanganu, din Siret, tânărul care a fost protagonistul unei urmăriri la rândul ei premieră la nivel național.

În noaptea de 1 spre 2 septembrie a.c., puțin după ora 0.00, un echipaj de la Biroul Drumuri Naționale al Serviciului de Poliție Rutieră Suceava, care se afla pe raza comunei Dărmănești, unde acționa cu radarul, a fost depășit de un BMW 320 D, condus cu viteză excesivă. Șoferul a depășit mașina de poliție în zona cu marcaj de linie continuă, continuându-și drumul cu viteză spre municipiul Suceava. Polițiștii din echipaj au plecat imediat în urmărire, solicitând totodată sprijin prin stație altor colegi.

Șoferul fugar a ajuns în municipiul Suceava, pe parcurs mai făcând o serie de depășiri neregulamentare. Ceea ce Monitorul de Suceava a aflat în exclusivitate este că de la Suceava acesta și-a continuat drumul pe E 85, spre Fălticeni, unde s-a învârtit pe străzi secundare, cu mașina de poliție după el și, nereușind să-și piardă urma, a revenit spre municipiul Suceava. La un moment dat unul dintre polițiști a încercat să-l oprească, dar a trebuit să se ferească.

Când a revenit în zona Sucevei, șoferul a pierdut controlul BMW-ului, autoturismul ieșind în decor. Aici, un echipaj a încercat să-l blocheze cu mașina, însă șoferul a efectuat manevra de mers înapoi, intrând în coliziune cu partea stângă a autospecialei de poliție, după care și-a continuat deplasarea.

Șoferul fugar a mai pierdut o dată controlul într-o curbă periculoasă, la Adâncata, şi de această dată mașina ieșind în decor. Aici, tânărul de la volan a coborât și a fugit pe jos. Polițiștii plecați în urmărire pe jos au reușit să-l prindă. 

S-a stabilit că tânărul pericol public are doar 20 de ani și este din Siret. Emanuel Costel Hanganu avea permis de conducere şi nu era nici băut. Inițial s-a crezut că acesta ar fi vrut să distragă atenția echipajului pe care l-a depășit, însă polițiștii cred că este vorba doar de un teribilism dus la extrem.

 

Trimis în judecată pentru ultraj și distrugere

Recent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava l-a trimis în judecată pe tânărul de 20 de ani pentru trei infracțiuni de ultraj și una de distrugere, comise în timpul urmăririi descrise mai sus. Victime ale infracțiunii de ultraj sunt cei doi polițiști din mașina tamponată de fugar, plus un al treilea agent care i-a făcut semnal de oprire. Fapta de distrugere este legată de avarierea autospecialei de poliție. 

Tânărul are posibilitatea de a contesta măsura record de sancționare a permisului de conducere, iar procesul în care va fi judecat pentru ultraj, în care se bucură de prezumția de nevinovăție, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliția Rutieră Suceava a stabilit un record: permisul unui tânăr vitezoman, suspendat până în 2024.
 Vizualizări articol: 6104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poliția Rutieră Suceava a stabilit un record: permisul unui tânăr vitezoman, suspendat până în 20245.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei