Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2020 - Anul XXV, nr. 242 (7547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

În patru localități sucevene a început un recensământ agricol de probă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru localități sucevene au fost incluse într-un recensământ agricol de probă, care se va desfășura în perioada 12-23 octombrie 2020. Directorul executiv adjunct al Direcției Județene de Statistică Suceava, Daniela Știrbu, a precizat că recensământul agricol de probă este o etapă de pregătire a Recensământului General Agricol, care va avea loc în perioada martie-aprilie 2021, acțiune care are loc o dată la zece ani. Daniela Știrbu a precizat că recensământul de probă are drept scop testarea capacității sistemului informatic de a culege date, având în vedere faptul că este pentru prima dată când pentru asemenea acțiune se folosește un chestionarul electronic încărcat pe tablete puse la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale. De asemenea, în cadrul recensământului se vor testa întrebările din punctul de vedere al clarității formulării și al instrucțiunilor de răspuns și timpul necesar completării chestionarului în condiții reale.

La acest recensământ de probă participă circa 4.500 de exploatații agricole cu și fără personalitate juridică, din toată țara, selectate aleatoriu. În ce privește județul Suceava, la recensământ vor participa 100 de exploatații agricole, persoane fizice și juridice, din patru localități limitrofe municipiului Suceava, respectiv orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești și Moara, din considerente de limitare a efortului financiar pentru această acțiune și de timp afectat deplasărilor în teren. Modul de desfășurare a recensământului de probă presupune interviu față în față cu șefii sau capii exploatațiilor agricole cu și fără personalitate juridică, după caz. Interviul va fi realizat de reprezentanți desemnați de către Direcția Județeană de Statistică Suceava, instruiți în acest sens și care se vor legitima corespunzător.

Daniela Știrbu a precizat că având în vedere condițiile epidemiologice din această perioadă, reprezentanții Direcției de Statistică vor discuta împreună cu autoritățile locale din cadrul unităților administrative-teritoriale în care se desfășoară recensământul de probă variante alternative de colectare a datelor, adaptate în funcție de rata infectării cu SARS-COV-2 la nivelul localităților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În patru localități sucevene a început un recensământ agricol de probă.
 Vizualizări articol: 1658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
În patru localități sucevene a început un recensământ agricol de probă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei