Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2020 - Anul XXV, nr. 241 (7546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Dumitru Mihalescul vrea implementarea de măsuri suplimentare pentru diminuarea abandonului școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a adresat o întrebare ministrului Educației, Monica Anisii, în care evidențiază importanța implementării unor măsuri suplimentare pentru diminuarea abandonului școlar. Dumitru Mihalescul a arătat că deși la nivelul județului Suceava rata de abandon școlar este mult sub media înregistrată la nivel național, provocările suplimentare generate de criza sanitară Sars-Cov-2, precum și dificultățile tehnice și economice generate de învățământul la distanță, online, pentru localitățile aflate în scenariu galben sau roșu, „ne determină să avem reale îngrijorări cu privire la creșterea abandonului școlar timpuriu, în special pentru copiii care provin din familii cu o situație economică defavorizată”.

„Trebuie spus faptul că apreciez foarte mult eforturile domniei voastre și ale echipei din Ministerul Educației și Cercetării pentru a asigura continuarea procesului de învățământ, chiar și în context pandemic, însă, consider că pentru a diminua la maximum riscul de abandon școlar în rândul copiilor din familiile defavorizate, ar trebui să implementăm cât mai curând o politică integrată pro-activă”, a declarat Dumitru Mihalescul.

El a precizat că având în vedere faptul că de succesul politicilor din educație de astăzi depinde viitorul unei întregi generații, vrea să afle de la ministrul Educației dacă are în vedere să instituie un mecanism de monitorizare, în timp real, a înmatriculării în învățământul obligatoriu pentru toți copiii cu vârstă școlară. De asemenea, deputatul PNL de Suceava i-a solicitat ministrului Monica Anisii să precizeze dacă, împreună cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și autoritățile din subordinea acestuia, are în vedere elaborarea unui mecanism mult mai eficient și mai rapid pentru identificarea elevilor și a factorilor de risc care generează abandon școlar, în special în rândul copiilor din mediul rural. „De asemenea, având în vedere multitudinea de linii de finanțare din fonduri europene nerambursabile special destinate grupurilor vulnerabile, vă rog să precizați dacă aveți în vedere să generați pachete sociale de sprijin pentru copiii din medii defavorizate, corelate cu prezența zilnică a acestora la cursurile școlare”, i-a mai solicitat deputatul liberal ministrului Educației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Mihalescul vrea implementarea de măsuri suplimentare pentru diminuarea abandonului școlar.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dumitru Mihalescul vrea implementarea de măsuri suplimentare pentru diminuarea abandonului școlar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei