Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2020 - Anul XXV, nr. 235 (7540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trimiși în judecată

Procurorii DIICOT au ”intrat” în tinerii care vindeau canabis în zone în care nu s-a acționat până acum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au trimis recent în instanță două dosare privind trei dealeri sau deținători de canabis de la Vicovu de Sus, o zonă în care nu s-a acționat concentrat până acum, dar în care, rezultă din datele structurilor de combatere a crimei organizate, sunt dealeri destul de bine organizați și evident și consumatori. De altfel, polițiștii de la Serviciul Antidrog adună periodic date despre cei care se ocupă de comerțul de droguri, în special etnobotanice și canabis, din păcate în tot mai multe localități ale județului, nu numai în marile municipii, cum am putea crede din exterior.

 

Tranzacții de canabis oprite în urma unor percheziții, la mijloc de august

Unul dintre dosarele trimise spre judecare recent vizează un tânăr de 21 de ani, Ioan Simion B., din Vicovu de Sus, care va fi judecat pentru ”trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile deținerea, punerea în vânzare, vânzarea și distribuirea de droguri de risc.

Sunt fapte recente din perioada iulie 2020 și până pe 13 august. Tânărul este acuzat că a procurat, deținut și pus în vânzare cantități de canabis către diverși clienți din zona Vicovu de Sus și localități învecinate.

Procurorii au date concrete despre trei clienți, unde este vorba de fapte probate. Într-un caz, inculpatul i-ar fi vândut unui client patru pliculețe a câte un gram de canabis, la prețul de 80 de lei plicul, iar altuia, în cinci rânduri, șase muguri a câte un gram de canabis, cu 80 de lei unul.   

Pe 13 august, când polițiștii de la Antidrog, sub coordonarea DIICOT, au acționat în acest caz, în cadrul perchezițiilor au fost descoperite patru pliculețe cu cantitatea totală de 1,52 grame canabis, dar și obiecte specifice preparării și porționării în vederea vânzării a fragmentelor de canabis, respectiv un grinder și un cântar electronic cu urme de canabis. Aceste detalii au rezultat în urma analizelor și probelor de laborator efectuate.

 

Minor dealer de canabis – 10-15 tranzacții cu un consumator

Un al doilea dosar, distinct de primul, vizează un tânăr care abia a împlinit 18 ani, Eduard T., tot din Vicovu de Sus (pentru că inculpații au comis faptele în perioada în care erau minori ori la limita majoratului, am decis să nu le publicăm numele complet).

Acesta este acuzat că, în perioada 23 octombrie 2018 – 14 februarie 2019, a comercializat în mod direct diferite cantități de canabis. Unuia dintre clienți i-a vândut de 10 sau 15 ori cantitatea de până la un gram de canabis, au stabilit anchetatorii.  

Acest din urmă client, un tânăr în vârstă de 20 de ani, tot Vicovu de Sus, a fost trimis și el în judecată de procurorii DIICOT pentru deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Procesele în care vor fi judecați cei trei sunt înregistrate deja pe rolul Tribunalului Suceava. Tinerii puși sub acuzare de DIICOT se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii DIICOT au ”intrat” în tinerii care vindeau canabis în zone în care nu s-a acționat până acum.
 Vizualizări articol: 5269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Procurorii DIICOT au ”intrat” în tinerii care vindeau canabis în zone în care nu s-a acționat până acum3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu răzălăi (de post) Este o prajitura de post din zona Timișoarei, simplă, economică și care rezistă mult la temperatura camerei. Se frăgezește abia după 2-3 zile și devine mai gustoasă.Avem nevoie de:800 g făină albă, 1 cană ulei de floarea soarelui, 1 cană zahăr, 1... Citeşte