Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2020 - Anul XXV, nr. 235 (7540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învățământ

Elevi și părinți în spital sau în carantină, din cauza Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul elevilor suceveni care s-au infectat cu coronavirus este în creștere, la unii dintre ei boala manifestându-se cu simptome, motiv pentru care au avut nevoie de internare în spital.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că luni au fost înregistrate 7 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor și un caz la personal nedidactic din școli.

Potrivit Gabrielei Băncilă, a fost confirmată pozitiv cu coronavirus o îngrijitoare de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, care ultima oară a fost la serviciu în data de 22 septembrie. Femeia a declarat că a respectat toate măsurile de protecție și că nu există contacți direcți la locul de muncă.

Fiul ei, elev la Școala Gimnazială Nr. 9, a fost de asemenea confirmat pozitiv, după ce a fost testat pentru că prezenta simptome de Covid-19. Copilul a fost la școală ultima oară în ziua de 24 septembrie.

Tot la Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava a fost confirmată cu SARS-CoV-2 și o elevă care provine dintr-o familie în care atât mama, cât și fratele mai mic, elev la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, au fost confirmați că sunt infectați. Mama și cei doi copii, toți trei cu simptome de boală, sunt internați în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, iar tatăl este în carantină la domiciliu.

Un alt elev care s-a infectat cu coronavirus este elev la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”. Ultima oară a fost la școală în data de 18 septembrie, astfel că nu a avut de atunci contact direct cu colegii. Este asimptomatic și se află în izolare la domiciliu, iar fratele său și mama sunt în carantină acasă.

De la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” a fost confirmată pozitiv o elevă, ai cărei părinți sunt de asemenea infectați cu SARS-CoV-2. Gabriela Băncilă a afirmat că eleva face parte dintr-o clasă cu 15 elevi și la școală fizic a fost o singură zi, după două săptămâni de cursuri online. Purtătorul de cuvânt al DSP a spus că diriginta elevei a declarat că au fost respectate regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului și nu sunt contacți direcți.

Lista elevilor cu Covid continuă cu o elevă de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava. Fata a prezentat simptome de boală și a fost confirmată pozitiv pe 25 septembrie. Ultima oară a fost la școală pe 24 septembrie; responsabilii din unitatea de învățământ declară că sunt respectate regulile și nu sunt contacți direcți, astfel că în carantină se află doar familia elevei - mama, tata și doi frați.

O altă elevă, de data aceasta de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, a prezentat simptome ușoare de Covid-19, a fost testată și confirmată pozitiv și, din data de 1 octombrie, se află internată în spital. Familia elevei, formată din mama, frate și o soră, sunt în carantină la domiciliul lor din Calafindești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și părinți în spital sau în carantină, din cauza Covid.
 Vizualizări articol: 2087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi și părinți în spital sau în carantină, din cauza Covid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu răzălăi (de post) Este o prajitura de post din zona Timișoarei, simplă, economică și care rezistă mult la temperatura camerei. Se frăgezește abia după 2-3 zile și devine mai gustoasă.Avem nevoie de:800 g făină albă, 1 cană ulei de floarea soarelui, 1 cană zahăr, 1... Citeşte