Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2020 - Anul XXV, nr. 234 (7539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ECDL

Elevii și profesorii se pot înscrie la concursul BEBRAS, cel mai mare eveniment online de programare creativă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fiecare an, mii de elevi din întreaga ţară, alături de sute de profesori coordonatori, se alătură evenimentului global BEBRAS International Challenge,  - Concurs Internațional de Informatică și Gândire Computațională. Participarea la această competiţie le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare. Competiția se desfășoară exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuită pentru toţi elevii.

Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele a V-a și a VI-a), Cadet (clasele a VII-a și a VIII-a), Junior (clasele a IX-a și a X-a), Senior (clasele a XI-a și a XII-a). Înscrierile profesorilor se desfăşoară online, pe paginaconcurs.bebras.ro/admin/, în perioada 5-11 octombrie, urmând ca elevii să se înscrie în perioada 19-25 octombrie. BEBRAS este cel mai mare eveniment online de programare creativă. Toţi profesorii şi elevii din România sunt invitaţi să participe. ECDL este organizatorul naţional al concursului internaţional BEBRAS, ce îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică. Anul acesta, BEBRAS se va desfășura, în toată lumea şi în toate școlile interesate din România, în perioada 9-22 noiembrie. Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori şi gratuită pentru toţi elevii români.

Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin modulul internaţional ECDL Computing (Python). Elevii români vor răspunde provocării BEBRAS, în perioada 9-22 noiembrie, în acelaşi timp cu tineri din peste 50 de ţări din întreaga lume. ECDL sprijină cu fermitate inițiativele de dezvoltare a competențelor digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii, în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală. Contextul crizei sanitare actuale a demonstrat rolul esențial pe care îl au tehnologiile şi aptitudinile digitale, care ne permit să învăţăm şi să lucrăm în continuare. Astăzi, este esenţial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide. Numai aşa şcolile pot beneficia de tehnologia online şi de toate oportunităţile şi facilităţile digitale de învăţare şi predare. Aflaţi mai multe despre standardul internaţional de certificare a competenţelor digitale ECDL/ICDL peecdl.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii și profesorii se pot înscrie la concursul BEBRAS, cel mai mare eveniment online de programare creativă.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii și profesorii se pot înscrie la concursul BEBRAS, cel mai mare eveniment online de programare creativă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei