Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2020 - Anul XXV, nr. 233 (7538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii

Flutur: Victoria PNL Suceava în alegeri arată încredere substanțială din partea sucevenilor pentru administrația liberală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a organizat, vineri, o conferință de presă în care le-a mulțumit sucevenilor pentru votul acordat lui și echipei de candidați liberali la alegerile locale. Gheorghe Flutur le-a mulțumit sucevenilor care au fost la vot, dar în mod deosebit celor care l-au votat pe el și PNL. „Mă bucur că prezența la vot a fost aproape de media națională, chiar dacă aceste alegeri s-au desfășurat sub semnul îngrijorărilor privind pandemia prin care trec România și lumea întreagă. Totuși, o prezență de 46% în Suceava este rezonabilă”, a spus Flutur.

El a apreciat și faptul că în această campanie și la aceste alegeri „nu au escaladat” focarele de coronavirus așa cum unii „pesimiști excesivi” se așteptau. „Și din acest punct de vedere vreau să mulțumesc oamenilor și vreau să subliniez faptul că și echipele partidelor politice, vorbesc întâi de PNL, dar toți cred că au încercat și în mare măsură am reușit să respectăm aceste reguli privind pandemia”, a mai adăugat liderul PNL Suceava.

Gheorghe Flutur a subliniat că PNL Suceava este câștigător în aceste alegeri, făcând referire în primul rând la faptul că liberalii au majoritatea în Consiliul Județean. „În primul rând avem administrație liberală la nivelul județului Suceava cu o majoritate pe care o facem din nou singuri. Acum patru ani făceam această majoritate tot singuri și în primul meu mandat la fel. Deci am avut parte de majoritate, și trebuie să le mulțumesc sucevenilor, în cele două mandate pe care le-am încheiat și în cel pe care îl încep. Asta înseamnă încredere substanțială din partea sucevenilor pentru administrația liberală și eu citesc și o notă bună la ce am făcut până acum. Sigur, cu amendamentul să nu ne-o luăm în cap”, a precizat Flutur.

El a spus că PNL a câștigat 53 de funcții de primar din județ, la care se adaugă alte două primării, câștigate de candidați independenți, susținuți de PNL, la Gura Humorului și Frătăuții Vechi. „Vorbim de 55 de primării, localități care cumulează peste 60% din populația județului Suceava. Asta înseamnă așteptări foarte mari de la administrația liberală județeană și locală. De asemenea, PNL a obținut și 600 de consilieri locali. Asta este zestrea de aleși locali pe care i-am câștigat în aceste alegeri”, a precizat președintele PNL Suceava.

 

Cristinel Crețu și Niculai Barbă vor fi noii vicepreședinți ai Consiliului Județean

Gheorghe Flutur a spus că prin majoritatea obținută de PNL în Consiliul Județean, acest partid va avea și cele două funcții de vicepreședinte. El a spus că rămâne consecvent și îi va susține pe Cristinel Crețu și Niculai Barbă pentru a ocupa aceste funcții. „Așteptăm cât de repede să se constituie Consiliul Județean pentru că avem foarte multă treabă. Același lucru îl așteptăm și la nivelul primăriilor. În ceea ce privește alianțele, la Consiliul Județean nu este cazul, nu discutăm acest lucru. La nivel local deschidere trebuie să fie, mai puțin cu PSD, dar cu toate celelalte forțe, în funcție de strategia pe care primarul ales în funcție o are în localitatea lui. Ne interesează modernizarea județului Suceava, atragerea a cât mai multor fonduri și să ne ținem de cuvânt cu ceea ce am promis în campania electorală”, a precizat Gheorghe Flutur.

În final, el a apreciat că această campanie electorală a fost una civilizată, însă „pe ici, pe colo” au fost anumite accente care au sărit din limita fair-play-ului politic și a normalului. Flutur a spus că a ignorat aceste situații, considerându-le mici incidente de campanie. „A fost într-o notă civilizată, chiar dacă unii și-au ales ca temă problema pandemiei, a coronavirusului, a crizei prin care a trecut Suceava. Cred că nota au dat-o până la urmă sucevenii, prin vot. Ei au înțeles cel mai bine adevărul din județul Suceava, ce s-a întâmplat aici și nicidecum unii sau alții care au crezut că pot să profite la un moment dat de ce s-a întâmplat. Înțelepciunea electoratului a fost cea care a dat un semnal extrem de clar pentru întreaga clasă politică, dar și legat de temele care sunt așteptate și de proiectele pentru județul Suceava care trebuie înfăptuite în perioada care urmează”, consideră Flutur.

El a mai adăugat că în cursul zilei de vineri a avut o întâlnire cu primarii aleși și consilierii județeni pentru a discuta urgențele pentru județul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Victoria PNL Suceava în alegeri arată încredere substanțială din partea sucevenilor pentru administrația liberală.
 Vizualizări articol: 1695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur: Victoria PNL Suceava în alegeri arată încredere substanțială din partea sucevenilor pentru administrația liberală1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei