Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2020 - Anul XXV, nr. 232 (7537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Lucrărilor Publice pe tema reabilitării monumentelor istorice și a sediilor administrative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul, ales în circumscripția electorală nr. 35 Suceava, i-a solicitat ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, Ion Ștefan, precizări cu privire la proiectele pentru reabilitarea monumentelor istorice, a obiectivelor aparținând patrimoniului cultural și a sediilor administrative.

Parlamentarul sucevean a arătat că la 1 iulie 2020 guvernul PNL a lansat cel mai puternic plan de investiții și de relansare economică din ultimii 30 de ani, care conține investiții publice de zeci de miliarde de euro, în special la nivelul comunităților locale și al infrastructurii mari. Mihalescul a mai arătat că unul dintre obiectivele asumate de PNL în cadrul componentei „dezvoltare locală” îl reprezintă reabilitarea a sute de monumente istorice, clădiri aparținând patrimoniului cultural și sedii administrative ale unor instituții.

„Această componentă investițională este deosebit de importantă pentru municipiul Rădăuți, în condițiile în care centrul orașului este dominat de clădiri istorice, care în timpul administrațiilor conduse de PSD nu au beneficiat de suficiente lucrări de reabilitare/renovare, deși valoarea culturală și istorică a acestora este una inestimabilă”, a spus deputatul liberal.

 

Mihalescul i-a solicitat precizări cu privire la deschiderea liniei de finanțare pentru administrațiile publice locale

Pentru cămunicipiul Rădăuți este condus de o administrație liberală care și-a propus multiple proiecte investiționale pe termen scurt și mediu, deputatul Mihalescul i-a solicitat ministrului Ștefan să precizeze când anticipează că va fi deschisă linia de finanțare pentru administrațiile publice locale, în condițiile în care programul dedicat reabilitării clădirilor istorice va beneficia de un buget de peste două miliarde de lei, și ce demersuri sunt necesare pentru includerea în acest program. În același timp, parlamentarul i-a mai cerut ministrului Lucrărilor Publice precizări cu privire la demersurile pe care trebuie să le întreprindă noul primar rădăuțean pentru a beneficia cât mai curând de finanțările guvernamentale necesare modernizării străzilor din municipiu, având în vedere finanțarea uriașă pe care guvernul PNL o asigură autorităților locale pentru aceste investiții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Lucrărilor Publice pe tema reabilitării monumentelor istorice și a sediilor administrative.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Lucrărilor Publice pe tema reabilitării monumentelor istorice și a sediilor administrative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei