Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2020 - Anul XXV, nr. 231 (7536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Ediția a 40-a

Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneţ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediția a 40-a a Festivalului „Toamnă la Voroneț” se va desfășura în perioada 5 – 11 octombrie și va cuprinde o retrospectivă de diaporamă premiată de-a lungul acestui festival, un invitat special - regizorul Tudor Giurgiu, un medalion cinematografic – in memoriam Ștefan Iordache, filme de ieri și de azi, vernisaje de artă fotografică, lansări de carte, concerte de muzică folk și o avanpremieră, Filmul „Și atunci, ce e libertatea?”,  o producție 2020, a regizorului Andrei Zincă.

Cea de-a 40-a ediție a festivalului se va desfășura la sală, în aer liber și online, respectând normele de protecție sanitară impuse de autorități în această perioadă. Prima manifestare din cadrul Festivalului va avea loc luni, 5 octombrie, ora 18.00, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina unde va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Peru! ”.

Organizatorii Festivalului de Film „Toamna la Voroneț”, Ministerul Culturii, Primăria Orașului Gura Humorului, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Gura Humorului, propun trei zile de proiecții in - memoriam Ștefan Iordache: miercuri, 7 octombrie, ora 18.00 - Prezentare de carte „Regele Scamator. Ștefan Iordache”, autor Ludmila Patlanjoglu și prezentarea unui film biografic despre marele artist. Participă - Laurențiu Damian, președintele UCIN și regizorul Ovidiu Lazăr; joi, 8 octombrie, ora 19.00, proiecția filmului „Concurs”, un film regizat de Dan Pița în anul 1982. Participă - regizorul Dan Pița și criticul de film Marian Țuțui;

vineri, 9 octombrie, ora 19.00, proiecția filmului „Cel mai iubit dintre pământeni” film regizat deȘerban Marinescu în anul 1993. Participă - regizorul Șerban Marinescu și criticul de film Marian Țuțui.

Un invitat special în cadrul Festivalului este regizorul Tudor GIURGIU, producător, distribuitor de filme și directorul celui mai mare festival din România -TIFF. Va participa luni, 5 octombrie și marți 6 octombrie la proiecțiile filmelor „Parking”(2019) și „Despre oameni și melci” (2012). Alături de Tudor Giurgiu vor fi prezenți criticul de film Mihai Fulger și regizorul Stere Gulea.

Vă prezentăm, mai jos, filmele propuse de organizatori pentru a fi vizionate în perioada 5-11 octombrie, într-o ediție jubiliară a festivalului ”Toamnă la Voroneț”.

Luni, 5 octombrie, ora 19.00, PARKING/2019, Regia Tudor Giurgiu;

Marți, 6 octombrie ora 19.00, Casa de Cultură, Despre oameni și melci/2012, Regia Tudor GIURGIU;

Miercuri, 7 octombrie, ora 18.00, Casa de Cultură, Prezentare de carte și film: in - memoriam - Regele Scamator. Ștefan IORDACHE;

Joi, 8 octombrie, ora 19.00, Casa de Cultură - Concurs/1982, Regia Dan Pița. Participă - regizorul Dan Pița și criticul de film Marian Țuțui;

Vineri, 9 oct., ora 19.00, Casa de Cultură - Cel mai iubit dintre pământeni/1993, Regia Șerban Marinescu;

Vineri, 9 oct., ora 19.30, Esplanadă muzeu - Declarație de dragoste/1985, Regia Nicolae Corjos;

Sâmbătă, 10 oct., ora 19.00, Casa de Cultură - Ochi de urs/1983, Regia Stere Gulea.
Sămbătă, 10 oct., ora 19.30, Esplanadă muzeu - Liceenii Rock'n'Roll/1991, Regia Nicolae Corjos;

Duminică, 11 octombrie, ora 19.00 - Casa de Cultură - Și atunci, ce e libertatea/2020, Regia Andrei Zincă.

Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneţ” a fost inițiat în anul 1981 și s-a desfășurat anual, fără întrerupere, devenind unul dintre cele mai longevive festivaluri de gen din țară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneţ”.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneţ”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei