Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2020 - Anul XXV, nr. 228 (7533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DNA

Primarul și viceprimarul din Râșca, trimiși în judecată pentru că ar fi încasat ilegal subvenții de peste un milion de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au anunțat trimiterea în judecată a primarului și viceprimarului din comuna Râșca, într-un dosar legat de subvenții pentru pășune de peste 1,1 milioane de lei, care ar fi fost încasate în baza unor documente inexacte sau false.

Este vorba de subvenții încasate prin Asociația crescătorilor de Animale ”Gospodarul” Râșca, în perioada 2010-2014.

Neculai Rusu, la data faptelor primar al comunei, actualmente viceprimar, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ”instigare la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”. Pentru aceeași infracțiune va fi judecat și primarul de acum, Ion Bosînceanu.
În perioada 2010-2014, președintele Asociației crescătorilor de animale „Gospodarul” Râșca (n.r. persoană fizică), la instigarea celor doi primari, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false și inexacte (contracte de arendă, contract de administrare, anexe, etc.) pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafață de pășune de 321,79 ha, aparținând domeniului privat al comunei.

”În realitate, cei care ar fi condus Asociația respectivă și ar fi luat toate hotărârile erau inculpații Rusu Neculai și Bosînceanu Ion, ceilalți membri nefiind vreodată cooptați în luarea vreunei decizii”, rezultă din rechizitoriul DNA.
În acest mod s-ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 1.107.912 lei.
Procurorii DNA Suceava susțin că după ce erau virate fondurile în contul Asociației ”Gospodarul”, banii ar fi fost scoși eșalonat și împărțiți între cei trei inculpați (cei doi edili primind sumele cele mai mari pe care le-ar fi folosit într-o mică măsură în interesul localității pe care o administrau, restul fiind folosite în interes personal).
APIA s-a constitui parte civilă în dosar cu suma de 832.783 lei, diferența de bani fiind recuperată prin metoda compensației datoriilor.
Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.
Dosarul va fi judecat în primă fază de Tribunalul Suceava.
”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul oficial al DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul și viceprimarul din Râșca, trimiși în judecată pentru că ar fi încasat ilegal subvenții de peste un milion de lei.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul și viceprimarul din Râșca, trimiși în judecată pentru că ar fi încasat ilegal subvenții de peste un milion de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei