Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2020 - Anul XXV, nr. 220 (7525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explozie de cazuri

Orașul Siret a intrat în scenariul roșu: incidența cazurilor de Covid este peste 7 la mia de locuitori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orașul Siret a intrat în scenariul roșu de lucru pentru cazurile de infectare cu noul coronavirus. Și asta pentru că incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori este de peste 7. Totul a plecat de la focarul apărut la Spitalul de Psihiatrie Siret, unde în acest moment sunt 38 de cazuri de îmbolnăvire, din care 34 în rândul pacienților și 4 în rândul angajaților. Pentru că o parte dintre angajați au mers în oraș și au intrat în contact cu alte persoane, au apărut îmbolnăviri și în comunitate, iar toate aceste aspecte au transformat orașul Siret într-unul ”roșu de Covid”.

Ca urmare a acestei situații, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială ”Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. La cele trei unități de învățământ sunt 2.000 de copii, din care 700 la școala gimnazială și la grădiniță. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni. Situația va fi apoi reevaluată și, în funcție de incidența la mia de locuitori, se va lua o nouă decizie.

Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, a precizat că sistemul educațional nu este singurul afectat de această creștere nedorită a numărului cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19.

”Începând de astăzi (n.a. – joi, 17 septembrie) industria HoReCa se închide. Vor putea funcționa doar terasele, dar pentru ceea ce înseamnă restaurante și cafenele la interior activitatea nu mai este permisă. De asemenea, slujbele religioase vor fi permise, dar numai în exterior, iar oamenii trebuie obligatoriu să poarte mască de protecție”, a declarat Adrian Popoiu.

Primarul din Siret a făcut un apel la locuitorii orașului să respecte măsurile sanitare impuse de autorități pentru a nu se ajunge într-o situație mai gravă, respectiv carantinarea orașului.

Siretul este prima localitate din județul Suceava unde incidența cazurilor este peste 3 la mia de locuitori, iar situația va fi pusă în discuție în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care se va derula azi la Prefectură. Cu acest prilej se vor stabili măsurile care trebuie adoptate pentru ca lucrurile să nu scape de sub control.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orașul Siret a intrat în scenariul roșu: incidența cazurilor de Covid este peste 7 la mia de locuitori.
 Vizualizări articol: 2810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Orașul Siret a intrat în scenariul roșu: incidența cazurilor de Covid este peste 7 la mia de locuitori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei