Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2020 - Anul XXV, nr. 220 (7525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În județ

42 de cadre didactice, printre care și un inspector școlar, confirmate cu Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bilanț al DSP Suceava, în urma efectuării testelor angajaților din sistemul de învățământ, arată că în județul Suceava au fost confirmate cu Covid 42 de cadre didactice, printre care și un inspector școlar, și 7 persoane care fac parte din personalul nedidactic al școlilor sucevene.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că cele mai recente cazuri au fost confirmate la Colegiul „Lațcu Vodă” din Siret (un cadru didactic), la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava (un cadru didactic) și la IȘJ Suceava (o inspectoare). Vă reamintim că mai multe unități de învățământ din județ au trecut la scenariul roșu, adică învățământul exclusiv online. Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială „Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. La cele trei unități de învățământ sunt 2.000 de copii, din care 700 la școala gimnazială și la grădiniță. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni. Situația va fi apoi reevaluată și, în funcție de incidența la mia de locuitori, se va lua o nouă decizie. Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava a trecut la scenariul roșu încă de la începutul săptămânii, la învățământ online, după ce aici s-a ajuns la un total de 7 persoane infectate cu noul coronavirus.

Testarea gratuită la coronavirus a cadrelor didactice, măsură subvenționată de către Primăria Suceava pentru protejarea elevilor, familiilor acestora, dar și a tuturor celor care lucrează în sistemul de învățământ, a dus deja la depistarea mai multor cazuri de infectări cu Covid-19 la profesori.

Facilitatea de testare gratuită a cadrelor din învățământul sucevean a fost întâmpinată cu reticență de unii, în special sindicaliștii condamnând virulent intențiile primarului Sucevei, în vreme ce în unele unități de învățământ, precum o grădiniță din Burdujeni, cadrele didactice au refuzat testarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 42 de cadre didactice, printre care și un inspector școlar, confirmate cu Covid.
 Vizualizări articol: 1965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
42 de cadre didactice, printre care și un inspector școlar, confirmate cu Covid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei