Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2020 - Anul XXV, nr. 215 (7520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termene

Elevii și studenții care primesc pensii de urmaș trebuie să depună adeverințele de studii la Casa de Pensii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Casei Județene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, a făcut un apel la elevii și studenții care beneficiază de pensie de urmaș să se prezinte la această instituție pentru a depune adeverințele de elev și student pentru a evita suspendarea acestui drept începând cu 1 octombrie 2020. Constantin Boliacu a spus că potrivit prevederilor legale, pentru beneficiarii pensiei de urmaș care nu fac dovada continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu această dată. Astfel, copiii urmași în vârstă de peste 16 ani care urmează o formă de învățământ, cursuri de zi, au obligația de a prezenta la Casa Județeană de Pensii Suceava adeverința de elev, un cupon de pensie și copia actului de identitate a copilului urmaș sau a tutorelui, unde este cazul, din care să rezulte că urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii. Adeverința eliberată după începerea anului școlar va fi depusă până la data de 20 septembrie 2020.

De asemenea, studenții urmași în vârstă de până la 26 ani au obligația ca până la data de 20 septembrie 2020 să depună o declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că își continuă studiile în anul universitar 2020-2021. Adeverința va fi însoțită de un cupon de pensie și copia actului de identitate a copilului urmaș  sau a tutorelui, acolo unde este cazul. Modelul declarației poate fi descărcat de pe site–ul Casei Județene de Pensii Suceava, la secțiunea „Noutăți”.

Constantin Boliacu a spus că după începerea anului universitar, până pe 16 octombrie, studenții urmași au obligația să depună la Casa de Pensii adeverință eliberată de unitatea de învățământ din care să rezulte că urmează o formă de învățământ  superior în anul universitar 2020-2021, însoțită de un cupon de pensie și copia actului de identitate a copilului urmaș  sau a tutorelui, unde este cazul.

Nedepunerea de către studenți a declarației pe propria răspundere până la data de 16 octombrie 2020 va duce la neplata drepturilor de pensie de urmaș, începând cu data de 1 octombrie. În cazul în care studenții urmași nu vor depune în original adeverința prin care se face dovada continuării studiilor până la data de 16 octombrie pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie 2020 va fi reținută de la plată. Drepturile de pensii reținute se vor plăti în luna următoare prezentării documentelor solicitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii și studenții care primesc pensii de urmaș trebuie să depună adeverințele de studii la Casa de Pensii Suceava.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii și studenții care primesc pensii de urmaș trebuie să depună adeverințele de studii la Casa de Pensii Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei