Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2020 - Anul XXV, nr. 215 (7520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Documentele medicale necesare copiilor la începerea școlii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Documentele medicale necesare la înscrierea sau frecventarea unui ciclu de învățământ sunt adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate și aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate.

Adeverința medicală se eliberează la înscrierea în fiecare ciclu de învățământ, de către medicul de familie sau de către medicul colectivității din care provine copilul.  Avizul epidemiologic se eliberează după o perioadă de absență din colectivitate de cel puțin 3 zile consecutive.

La înscrierea în clasa I adeverința este completată pe baza examinării medicale periodice de bilanț a stării de sănătate, efectuate la vârsta de 6-7 ani, cu obligația consemnării de către medic a concluziei „apt pentru învățământul obișnuit”.

Pentru copiii care se înscriu în unități de învățământ cu cabinet medical școlar propriu, medicul colectivității de preșcolari sau, după caz, medicul de familie, va întocmi o foaie de observație cu antecedentele fiziologice, bolile avute, inclusiv cele infectocontagioase, precum și cu vaccinările efectuate.

Copiii care au frecventat o grădiniță cu cabinet medical propriu și se înscriu într-o școală care are cabinet medical, vor aduce la înscriere și fișa medicală de la grădiniță.

În unitățile cu cabinet medical propriu, la înscrierea în liceu sau școală profesională, elevii care au avut fișă medicală la școala absolvită anterior o vor aduce la noua școală odată cu adeverința medicală. Elevii care vin din școli fără cabinet medical vor aduce de la medicul de familie care a avut în supraveghere școala absolvită de elevul respectiv, odată cu adeverința menționată anterior, o dovadă cu toate vaccinurile efectuate.

Medicul care completează adeverința medicală pentru înscrierea sau terminarea unui ciclu de învățământ are obligația să consemneze, sub responsabilitate medico-juridică, eventualele tulburări în starea de sănătate a elevului.

Modelul de adeverință pentru înscrierea la școală se găsește pe site-ul Direcției de Sănătate Publică: https://www.dspsv.ro/uploads/docs/%C3%8En%20atentia%20medicilor%20de%20familie.pdf, de unde poate fi descărcat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Documentele medicale necesare copiilor la începerea școlii.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Documentele medicale necesare copiilor la începerea școlii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei